Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Yerelde ittifakın sinyali mi?

Yerelde ittifakın sinyali mi?

ISPARTA 6.02.2018 08:43:00 0
Yerelde ittifakın sinyali mi?
İl Genel Meclisinde bugüne kadar MHP’li meclis üyelerinin verdiği önergeler AK Partili üyelerin ret oyu vermesi nedeniyle gündeme alınmıyordu. Şubat ayı toplantısında bir ilk yaşandı. MHP’li Hasan Keçeci tarafından verilen önerge AK Partili meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Siyasette ittifak tartışmalarının yaşandığı bir dönem de MHP’nin önergesinin kabul edilmesi yerelde ittifakın ilk sinyali olarak yorumlandı.
 
MHP’li İl Genel Meclis üyeleri Hasan Keçeci ve İbrahim Bozbey’in imzaları ile İl Genel Meclisine sunulan önergede Yalvaç İlçesi Körküler Köyü içme suyu şebekesinin çok eski olduğu belirtilerek “1960-1965 yıllarında yapılmış alan boruların eski asbestli borular olması nedeniyle değiştirilmesi gerekmektedir. Konu İl Genel Meclisinin takdirlerine arz olunur” denildi.
Keçeci’nin önergesinin oylamasına geçildiğinde ise bir ilk yaşandı. Bugüne kadar MHP’li meclis üyelerinin önergeleri AK Partili meclis üyeleri tarafından ret edilerek gündeme alınmıyordu. Keçeci’nin önergesi üzerine yapılan oylamada önergenin gündeme alınmasına MHP’li meclis üyelerinin yanında AK Parti’li meclis üyeleri de kabul oyu verdi. Önerge oy çokluğu ile meclis gündemine alınırken yerel de ittifak başladı mı? Sorusunu akla getirdi.  GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °