Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yer bulamazlarsa sokakta kalacaklar!

Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği mevcut binasından İçişleri Bakanlığı destekli projenin bitmesi ve yüksek kira fiyatı nedeniyle Eylül ayının ortasında çıkmak durumunda.

ISPARTA 4.08.2016 05:42:00 0
Yer bulamazlarsa sokakta kalacaklar!
Yaklaşık 4 yıl önce kurulan Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği, İlimdeki otizmli bireylerin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla farklı alanlarda aktivite kursları veriyor. Ancak dernek, şu sıralar bina sıkıntısı yaşıyor. Derneğin mevcut binasının kirasının bin lira olması büyük  sorun oluşturdu. Şuanda binanın kirası İçişleri Bakanlığı’ndan destek alan ‘Ben de varım yapabilirim’ projesi kapsamında ödeniyor. Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Uygun, proje bittikten sonra binanın kirasını ödeyemeyeceklerini belirterek, yer konusunda kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
FARKLI ALANLARDA EĞİTİMLER VERİYORUZ
Derneğin 2012 yılında otizmli çocukların eğitimlerini geliştirmek, onları topluma kazandırabilmek amacıyla kurulduğunu belirten Hayriye Uygun, “17 öğrencimiz var. 12’si aktif olarak kurslarımıza katılım sağlıyorlar. Okuma yazma, halk oyunları, ebru, resim, spor, el sanatları alanında kurslar veriyoruz. Proje kapsamında bu alanlarda eğitimler açtık. Aileler için Arapça ve Bilgisayar kursu var” dedi.
ISPARTA’DA ENGELLİLERE YÖNELİK BÖYLE BİR PROJE YAPAN TEK DERNEK BİZİZ
Geçtiğimiz yıl İçişleri Bakanlığı’na 46 bin lira bütçeli ‘Ben de varım yapabilirim’ isminde bir proje hazırladıklarını kaydeden Uygun, “ Bilgisayarımız, tablet, spor aletleri, müzik araçları gibi araç gereçleri proje kapsamında aldık. Diğer illeri bilmiyorum ama Isparta’da engellilere yönelik böyle bir proje yapan tek dernek biziz” dedi.
1,5 YILDIR YER ARIYORUZ, GİTMEDİĞİMİZ YER KALMADI
Şuanda bina sıkıntısı yaşadıklarını belirten Dernek Başkanı Hayriye Uygun, şunları söyledi: “Eylül ayında projemiz sona erecek. Şuan bulunduğumuz binaya toplamda bin lira kira veriyoruz. Belediye Başkanımız destek olacağını söyledi. İnşallah desteklerini bekliyoruz. Önceki valimizle görüşmüştük. Yeni valimizden randevu talep ettik, inşallah kendisini de ziyaret ederek, derneğimizin faaliyetlerini anlatacağız. Tek sorunumuz var. Proje kapsamında birçok malzeme alındı. Bunları koyabilecek bir yerimiz de yok. Buraya devam etmemiz şu aşamada mümkün değil. Yaklaşık 1,5 yıldır yer arıyoruz. Gittiğimiz yerlere bize yer hibe etmeyin dedik. Yerin ücretini ödeyelim diyoruz. Ama böyle bir yer bulamadık. Dernek denilince farklı moda geçiliyor. Biz yer istiyoruz ama kira ücretini ödeyeceğiz. Proje yapar kirayı öderiz. BAKA projesi vardı, 5 yıl sözleşmeli yer istendi. Bunu bulamadığımız için projemizi sunamadık.
DERE MAHALLESİ’NDEKİ SOSYAL TESİSİ BAŞKANIMIZDAN İSTEDİK
Dere Mahallesi’nde sosyal bir tesis var. Burası şuanda boş. Belediye Başkanımızdan burayı istemiştik. Kira olarak da aylık 300-400 lira ödeyebiliriz. Buraya 800 lira kira 200 lira da stopaj ödüyoruz. 1,5 yıldır sıkıntımız yer. Bize kalıcı bir yer lazım. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz.
YER BULAMAZSAK SOKAKTA KALACAĞIZ
Yer bulunamazsa sokakta kalacağız. Bu kadar eşyayı nereye koyacağız onu da bilmiyoruz. Gideceğiz bunlar bir yere tıkacağız, proje kapsamında alınan malzemeler atıl olarak kalacak. Depoya atılırsa yazık olacak.”




Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °