Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Yenişehir’le birlikte yeni sorunlar!

Şuanda 10 bin nüfusa sahip Çünür Mahallesi’nde inşaatların devam ettiği Yenişehir’le birlikte nüfusun 25 bine çıkması bekleniyor.

ISPARTA 24.09.2016 06:12:00 0
Yenişehir’le birlikte yeni sorunlar!
Daha önce köy olan ve sonrasında mahalleye dönüşen, 42 yıllık geçmişe sahip Çünür Mahallesi, yeni otogarın gelmesi ve Yenişehir’le birlikte kabuğuna sığmayacak. Mahalle Muhtarı Kadriye Bilgiç, şuanda 10 bin olan mahalle nüfusunun 2017 Ağustos’a kadar 25 bine çıkmasını beklediklerini, bunun içinde öğrencileri saymadıklarını belirtti. Yenişehir’le birlikte mahallenin bazı sorunlarının da olacağını kaydeden Bilgiç, bu sorunlar hakkında bilgiler vererek, yetkililerden destek istedi.
44 MAHALLE ARASINDA BİRİNCİ MAHALLE OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın açtığı imarla birlikte son 4 yılda Çünür’de apartların sayısının arttığına dikkat çeken Muhtar Kadriye Bilgiç, “Üniversitenin yakın olmasından dolayı şuanda Çünür’de 7 tane apartımız var.  Onun haricinde Yeni Şehir kuruldu. Çünür Mahallesi’nde şuanda 10 müteahhit çalışıyor. Yeni yerleşim yerinde 14 bin kişinin ikamet etmesi bekleniyor. Otogarın gelmesi ve yenişehirin kurulmasıyla birlikte kitle barındırma ve gelişim açısından 44 mahalle arasında birinci mahalle olacağımızı düşünüyoruz. Bizi bu mutlu ediyor. Eskiden tarımla uğraşan insanlar şimdi ev kirası, apart kirası alacak. bu nedenle görüş açıları daha da farklı olmaya başladı. Hayvancılık birazcık daha devam ediyor. Bunu bırakamayan vatandaşlarımız az da olsa var. Onun dışında Çünür’de hayvancılık bitti. Yeni Şehrin imara açılmasından dolayı tarım arsası fazla kalmadı. Tarımsal alan da eskiye göre düştü” dedi.
ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Yenişehir’de altyapıların yenilendiğini ancak mahallenin geri kalan kısmında 30-35 yıllık eskiyen altyapılar olduğunu dile getiren Bilgiç, şunları söyledi: “Sayın başkanımla geçtiğimiz günlerde konuştuğumuzda meclis kararıyla asfalt ve altyapı için Çünür’e 12 milyon lira para aktardım, Eylül, Ekim aralarında gireceğim demişti. O da yapılırsa Çünür’de altyapı sorunu kalmayacak.
MAHALLEYE LİSE İSTİYORUZ
5 yıl önce açtığımız TOKİ İlköğretim Okulu, Türkiye’de engellilere sunduğu imkanlarla dördüncüydü. Okulumuz ilköğretime yeterli. Geçen yıl Milli Eğitim’den gelmişlerdi, lise talebinde bulunmuştum. Bu kadar nüfusa lise yapılması gerekiyor. Onlar da talebi olumlu gördüler. Sağlıkta doktorumuz bir tane. İkinciyi talep edeceğiz. Veliler çocuklarını başka okullara gönderiyor. Ben çocuklarımızın burada okumasını istiyorum. Sadece İmam Hatip Ortaokulu için gönderebilirler. Çünkü mahallemizde İmam Hatip Ortaokulu yok. Burada aile çocuğunun arkasında durursa yine o çocuk başarılı olur.
NÜFUS ARTACAK AMA PAZAR YERİ, SPOR MERKEZİ YOK
24-25 bin nüfusun buraya yerleşmesi bekleniyor ama Pazar yerimiz yok. Biz kapalı Pazar yeri ya da modern bir Pazar yeri istemiyoruz. Asfaltlanıp, çizgilerle herkese yer verilmesini istiyoruz. Köy pazarımız var. Manavcılarla köylüleri sığdırmakta zorlanıyoruz. Her hafta kavga ediyorlar.  Sayın başkanımdan Pazar yerinin asfaltlanıp metrekarelerle pazarcılara paylaştırılmasını istiyoruz. Gençlerin spor yapabilecekleri alanlar yok. Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü’nden gençlik spor merkezi talebimiz var.”
DOĞALGAZ SORUNUMUZ VAR
Diğer taraftan Çünür Mahallesi’nde doğalgaz sorunu olduğunu ifade eden Muhtar Bilgiç, “Çünür’de doğalgaz kullanım oranı yüzde 40. Yüzde 60’ı kullanmıyor. 102’inci caddede 80+80 olmak üzere 160 kişilik apart var. 2 yıldır uğraşıyor doğalgaz alamadı. Sayın başkanımızdan rica ediyoruz bu doğalgazı çözüversin. Bizim muhtarlık 5426 geçiyor üzerinde 5413 sokakta yok. Ama buranın yıkılıp yeniden yapılma olanağı da yok. Çünkü evler yeni. Orada sokak sıkıntısı varmış. İmarda yeni sokak numaraları olacağı söyleniyor. Başkanımdan bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Bu kışa Çünür halkı doğalgaz ile girmek istiyor” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °