Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yeni Otogar Isparta'nın yeni yaşam alanı olacak

Belediye 200 bin m2'lik Yeni Otogar alanında satın alma yöntemiyle kamulaştırmada yüzde 90'a ulaştı. Otogardaki ticari alan için profesyonel AVM yöntemi modelinde kiralama şirketlerince hizmet satın alınacak.

ISPARTA 12.01.2016 07:37:00 0
Yeni Otogar Isparta
Isparta Belediyesi'nin 2016 yılı için belirlediği vizyon projelerin en önemlisi Yeni Otogar. Mevcut otog­arın şehir içinde kalması ve artık ihtiy­aca cevap verememesi nedeniyle başlatılan Yeni Otogar Projesi hazırlığı neredeyse tamamlanmak üzere İmarda otogar alam olarak belirlenen Çünür Mahallesi'ndeki 200 bin m2'lik taşın­mazın kamulaştırma işlemleri yüzde 90 oranında tamamlandı. Belirlenen fiyat üzerinden anlaşmaya gelen hak sahip­lerinin malım alarak, peşin para ödeyen Belediye, arsa karşılığı dükkan ver­ilmesi anlaşmasıyla da önemli bir yol aldı. ana kadar kamulaştırma sürecinin yüzde 90'ı tamamlandı. Belediye, işadamı Ahmet Kahraman'ın İstanbul Yolu üz­erindeki taşınmazına karşılık talep ettiği emsal artışına karşılık otogar yaklaşık 14 bin m2'lik taşın­mazı bedelsiz olarak aldı.
KAMULAŞTIRMA BİT­MEK ÜZERE
Belediye Başkam Yusuf Ziya Günaydın, Yeni Otogar Projesi'nin yapım ihalesi hazırlıklarının sürdüğünü söyledi. Proje­lendirme çalışmasının tamamlandığını belirten Gü­naydın, "arkadaşlarımız titiz bir çalışma yürüttüler ve halen yürütüyorlar. Proje ile bizzat kendim ilgilendim. Ortaya çok güzel bir proje çıkardık. Isparta için prestijli bir proje, içerisinde kulesi olan bir proje. Isparta’nın yeni yaşam alanı, yeni bir prestij merkezini oluşturmak is­tiyoruz. Kamulaştırma aşamasında yüzde 90'a ulaştık. Vatandaşlarımızla gönül rızasıyla alım-satım işlemi yaptık. Belirlediğimiz fiyat üzerinden paralarım peşin olarak ödedik. Meclisimizin aldığı kararla arsasına karşılık dükkan isteyen­lere dükkan verdik. Ancak dükkan an­laşması yaptığımız hak sahipleriyle otogar yönetimi ve kiralama yöneti­minin tek elden profesyonel bir şekilde yapılacağının şartını koştuk. Dükkan sahipleri istediği gibi istediğine dükkan kiralayamayacak. Profesyonel bir AVM yönetimi gibi düşünüyoruz" dedi.
YENİ OTOGAR AVM MANTIĞIYLA İSLETİLECEK
200 bin m2 alanda inşa edilecek Yeni Otogar'da 70 civarında işyeri olduğunu belirten Günaydın, "burada hizmet satın alma ihalesi yapacağız. Uluslararası veya ulusal bazda kiralama işi ile ilgilenen firma temsilcilerini davet ettik, görüşlerini aldık. Bu nok­tada hizmet satın alma ihalesi yaparak Yeni Otogar’ın işletilmesi ve oradaki ticari alanların değerlendirilmesini tek elden yapacağız. Bizim hizmet satın aldığımız firma tarafından işyerleri ki­ralanacak. Orada markalı işyerlerini, Isparta’ya değer katacak işyerlerini görmek istiyoruz. Bu konuda iddialıyız. Otogar Isparta’nın yeni yaşam alanı ola- çaktır, insanlarımız sadece işi olduğunda değil, gezmek için de oraya gidecekler. AVM gibi ailecek gidip, gezecekler, yemek yiyecekler" diye konuştu.

Akdeniz


Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °