Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yeni Düzenleme Milyonlarca Çalışanı İlgilendiriyor, Tamamlayıcı Emeklilik

Yeni Düzenleme Milyonlarca Çalışanı İlgilendiriyor, Tamamlayıcı Emeklilik

SON DAKİKA 7.09.2022 20:36:00 0
Yeni 
Düzenleme
Milyonlarca Çalışanı İlgilendiriyor, 
Tamamlayıcı 
Emeklilik
2023-2025 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program açıklandı. Programda, istihdamın artırılmasına yönelik önemli düzenlemeler var.
 
Ekonomiye ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı 2023-2025 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete’de yayımlandı. Uzmanlar, söz konusu Program’ın, Finansal İstikrar bölümünde, önümüzdeki üç yılda atılacak adımlar içinde çalışanları yakından ilgilendirecek önemli bir detay olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “Buna göre; otomatik katılım sistemi, diğer emeklilik sistemleri ile birlikte bütüncül bir şekilde değerlendirilerek, çalışanlar için uzun dönemli ve tamamlayıcı bir tasarruf ve özel emeklilik sistemine dönüştürülecek. Otomatik katılım sistemi ile kasıt, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)
- İşin aslı, ister adına özel emeklilik deyin, ister tamamlayıcı emeklilik, ister mesleki emeklilik; çalışanların, emeklilik gelirlerinin artırılması için kamu emeklilik sistemi dışındaki diğer emeklilik sistemlerine katılımın teşvik edilmesi uzun süredir gündemde olan bir konu.  
-Yeni açıklanan ve 2023-2025 dönemini kapsayan Orta Vadeli Plana göre de bugün 6.5 milyon çalışanın tasarruf ettiği otomatik katılım sistemi; çalışanlar için uzun dönemli ve tamamlayıcı bir tasarruf ve özel emeklilik sistemine dönüştürülecek. Bu konuda atılacak bazı adımlar da var.
-Mesela, BES’te biriken tasarrufların bir kısmının acil ihtiyaçlar için kullanılabilecek olması.
-Aynı şekilde sadece emeklilik için birikim yapılması değil konut alımı, evlilik, eğitim gibi ihtiyaç duyulacak durumlar için de BES’teki birikime başvurulabilecek olması.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °