Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

YBEM A4 kağıt üzerine yazılı 1 masa, 2 sandalyesi olan bir birimdi

YBEM A4 kağıt üzerine yazılı 1 masa, 2 sandalyesi olan bir birimdi

ISPARTA 23.08.2016 07:05:00 0
YBEM A4 kağıt üzerine yazılı 1 masa, 2 sandalyesi olan  bir birimdi
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Adıgüzel, mahkemedeki ifadesinde suçlamaları reddetti. Adıgüzel, "FETÖ üyeliği ve görevi kötüye kullanmak suçlamalarını kabul etmiyorum. Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ilk kurulduğunda A4 kağıdı üzerine adı yazılıp kapı girişine atılmış, 1 masa, 2 sandalye ve çalışmayan bilgisayarlardan oluşan atıl vaziyette olan bir yerdi. Ben Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ne müdür olarak atandığım zaman, bana yapılan bir hakaret mi yoksa orayı düzgün bir hale getirecek kişi olarak mı ödüllendirildim diye kendi kendime sorular soruyordum. Ben müdür olarak atandıktan 30 ay sonra 10 bin öğrencisi olup 5 bin öğrenciye sertifika veren bir eğitim yuvası haline gelmiştir" diye konuştu. Eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'na özel kalem müdürlüğü yapan tutuklu sanık Süleyman Solmaz da ifadesinde şunları söyledi:
                "FETÖ Terör Örgütü üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve himmet toplama suçlaması ile tutuklu bulunuyorum ve suçlamaların hiçbirisini kabul etmiyorum. İl imamı olduğu iddia edilen Osman Demirhan’ı tanımam ve ne telefonla ne de başka bir yerde görüşmüşlüğüm yoktur.
                SDÜ eski rektörü Hasan İbicioğlu ile yurtdışına çıkış ve giriş kayıtlarımız vardır. Bu kayıtlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından finanse edilen ve dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gittiği yurtdışı ziyaretlerinde heyet olarak davet edilmemiz üzerine gittiğimiz ziyaretlerdir. Bu ziyaretlere gitmeden önce devlet memuru olmam dolayısı ile üstlerime yazılı olarak bildirmek şartı ile yıllık iznimi kullanıyordum ve o şekilde gidiyordum.
                İddianamede geçen bir internet haber sitesi sahibi Mehmet Güngör, ifadesinde 'SDÜ’de himmet toplayanlardan birisidir' diyor fakat aynı ifadede adı geçen SDÜ Güvenlik ve Koruma Müdürü Alim Çobankaya’nın hiçbir şekilde ifadesi bile alınmamıştır. Bu da demek oluyor ki Güngör’ün ifadesinde söyledikleri sadece benim için uygulanıyor. Suçlamaları kabul etmiyorum ve beraatimi istiyorum."
 
Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °