Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yazdığımız haberlerin ardından; Müftü Görevini Hatırladı!

Yazdığımız haberlerin ardından; Müftü Görevini Hatırladı!

ISPARTA 22.04.2020 11:32:00 0
Yazdığımız haberlerin ardından; 
Müftü 
Görevini 
Hatırladı!
Mübarek Ramazan ayı gelmesine rağmen başta Ramazan ayı ile ilgili olmak üzere diğer dini konularda bilgilendirmede bulunmayan ve uzun süredir sesi – soluğu çıkmayan Isparta İl Müftüsü Bayram Şahin, son günlerde Isparta’da yayın yapan internet sitelerinde çıkan haberler üzerine görevini hatırladı ve halka dini yönden bilgilendirme yaptı.
 
İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı faaliyetleri ile ilgili olarak Valilik kanalıyla basın kuruluşlarına gönderilen yazı şöyle;
 
T.C. ISPARTA VALİLİĞİ
İl Müftülüğü
Sayı :40794420-201.03.01-E.328043 21.04.2020
Konu :2020 Yılı Ramazan Ayı Faaliyetleri
11. 19 Mayıs 2020 Salı günü İlimiz Müftülüğünce hazırlanacak olan Kadir Gecesi Özel programı BLT TÜRK Tv.'de yayımlanacaktır. Söz konusu faaliyetlerin ait çizelgeler ekte sunulmuş olup konunun mahalli basında duyurulmasını arz ederim.
Bayram ŞAHİN 
İl Müftüsü 


ISPARTA VALİLİĞİNE (İl Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü)
COVİD-19 ile mücadele kapsamında camilerimiz topluca ibadete kapalıdır.2020 yılı Ramazan ayı münasebetiyle halkımızın bilgilendirilmesi amacıyla İlimiz Müftülüğünce planlanan irşat faaliyetleri aşağıya çıkarılmıştır. Ramazan ayı süresince her gün Kur'an-ı kerim tilaveti, sohbet programı ve ilahi dinletisinin içinde olduğu iftara doğru programı iftar vaktinden 1 saat önce BLT TÜRK Televizyonunda yayımlanacaktır. 22.04.2020 tarihinden itibaren her gün değişik konularda İlimiz Müftülüğünce hazırlanan vaaz video kayıtları saat: 12.30'da İlimiz Müftülüğüne ait https://www.facebook.com/ispartailmuftulugu/ adresinden yayımlanacaktır. 23.04.2020 tarihinden itibaren Ramazan ayı süresince her gün yine İlimiz Müftülüğüne ait https://www.facebook.com/ispartailmuftulugu/ adresinden mukabele video kayıtları saat: 17.00'de yayımlanacaktır. Ramazan ayı boyunca camilerimizde Cuma namazı kılınamayacağından her hafta Cuma günleri BLT TÜRK Tv.'de saat:12.30'da Cuma vaaz programı yayımlanacaktır. Bayanlara yönelik olarak İlimiz Müftülüğü Vaizi Ayşeli POLAT tarafından oluşturulan instagram adresinden her hafta Pazar günleri tefsir, haftanın diğer günleri online sohbet programı, Vaiz Fedan TAŞ tarafından ise Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri online sohbet programı yapılacaktır. İlimiz Müftülüğünde görev yapan tüm imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerimiz tarafından görev mahalli çevresinde Watsapp ve telefon zinciri oluşturulmuş, her hafta hatim cüzleri dağıtılarak yapılan Hatm-i Şeriflerin duası Diyanet Tv.'de Cuma akşamları yapılması planlanmıştır. İlimizde bulunan çocuk evi ve kadın konuk evinde kalanlara yönelik olarak İlimiz Müftülüğü ADRB Vaizi Nilüfer ÜNAL tarafından instagram adresinden online sohbet programı yapılacaktır. Ramazan ayı boyunca her gün yatsı ezanından önce sala, ezan'a müteakip dua, ayrıca Cuma günleri öğle ezanından önce sala, ezan'a müteakip mezkur dua tüm camilerimizde okunacaktır. İlimiz Müftülüğü ALO 190 fetva hattında erkek ve kadın görevlilerimiz tüm vatandaşlarımızın dini sorularına cevap vermek üzere gün içerisinde hizmet vermektedir. 2020 yılı Zekat ve Fitre miktarlarını da belirten Isparta il merkezi Ramazan ayı imsakiyesi İlimiz Müftülüğü Web sayfasında yayımlanmıştır. 
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °