Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Yaz Kur’an Kursu Kayıtları; Pazartesi Günü Başlıyor

Yaz Kur’an Kursu Kayıtları; Pazartesi Günü Başlıyor

ISPARTA 18.06.2022 18:32:00 0
Yaz Kur’an Kursu Kayıtları; 
Pazartesi 
Günü 
Başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl açılacak olan Yaz Kur’an Kursları için kayıtların 20 Haziran Pazartesi günü başlayacağını bildirdi. Kursların başlangıç tarihi ise 27 Haziran.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İl Müftülüğü organizasyonu ile başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları için 20 - 31 Haziran tarihleri arasında kayıt yaptırılabilecek. 2021 - 2022 Eğitim - Öğretim yılının tamamlanmasıyla başlayacak olan Kur’an Kursları, üç dönem halinde gerçekleştirilecek. Kursların açılışı, ilgili yönetmelik ve yönerge hükümlerine göre yapılacak.
YAZ KUR’AN KURSLARI
BU YILDA
GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri; “Bu yılki Yaz Kur’an Kursları 27 Haziran’da başlayıp Ağustos ayının ikinci haftasında sona erecek şekilde gerçekleştirilecek. Açılacak olan Yaz Kur’an Kursları ile ilgili olarak kursların kayıt ve kurs eğitimi tarihleriyle ilgili takvim, kurs sistemi, işleyişi ve dönemleriyle ilgili tüm bilgiler öğrenci ve velilerine duyuru yoluyla iletilecektir. Başkanlığımız tarafından ilimize kurslarla ilgili olarak gönderilen afişler tarafımızdan uygun yerlere asılacaktır.
KAYITLAR 20 – 31 HAZİRAN ARASINDA
İlgi yönetmelik ve yönerge gereği, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da okulların tatil olduğu dönemde, ‘Yaz Kur`an Kursları’ düzenlenecek. 27 Haziran 2022 tarihinde başlayacak olan yaz Kur`an kurslarının planlanan hedeflere uygun, etkili ve verimli bir şekilde yürütülecektir. Bu doğrultuda kurslarımızın kayıt tarihleri ise; 20 Haziran 2022 Pazartesi günü başlayıp 31 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir. Kurslarımızın başladığı ilk günde din hizmetleri personelimiz tarafından öğrencilerimize, velilere ve halkımızın katılacağı ‘Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı’ etkinliği yapılarak, kurslarımız böylelikle başlamış olacaktır” denildi.

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °