Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Yatırımlar tam gaz

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olağanüstü gelişmeler kamu yatırımlarını sekteye uğratmadı. İl Özel İdaresi, 21 milyonluk 4 eğitim yatırımı, 50 milyon TL'lik de Davraz'a turizm yatırımı yapıyor.

ISPARTA 5.08.2016 05:22:00 0
Yatırımlar tam gaz
Türkiye'de 15 Temmuz akşamında yaşanan kanlı darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olağanüstü hal kamu yatırımlarını etkilemedi. Isparta'da bir taraftan FETÖ ile etkin bir mücadele sürdürülürken diğer taraftan da kamuda önceden planlanan yatırımların süreci devam ettiriliyor. Son yıllarda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in Ankara'dan  sağladığı kaynaklarla büyük yatırımlara imza atılan İl Özel İdaresi'nde eğitim ve turizm alanında önemli projeler hayata geçiriliyor.
SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
                Isparta Merkezde daha önceden planlanan 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi ile Eğirdir'de Anadolu lisesi ve ortaokul için ihale süreci tamamlanarak, inşaat aşamasına geçildi. Edinilen bilgilere göre, İstiklal Mahallesi'nde yapılacak 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi'nin ihalesi 25 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Kanuni Bülent Gündüz'ün yükleniciliğini üstleneceği proje 7.5 milyon TL'ye ihale edildi. Okul 2017 sonunda tamamlanacak.
EĞİRDİR'E 2 OKUL
                Eğirdir'de de eğitim alanında 2 büyük yatırım yapılıyor. 32 derslikli Anadolu lisesi ile 24 derslikli ortaokulun ihale süreci tamamlandı. Anadolu Lisesi 6.7 milyon TL'ye, ortaokul ise 5.7 milyon TL'ye ihale edildi. Anadolu lisesinin yükleniciliğini Beşir İnşaat, ortaokulun ise Ulaş Toprak ve Yasin Yaman ortak girişimi üstlendi. Bu okullar da Aralık -2017'de tamamlanacak. 
ANADOLU İHL'YE
SPOR SALONU
                İl Özel İdaresi, Merkez Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne de kapalı sporsalonu yapıyor. 18 Nisan 2016'da gerçekleştirilen ihale sonucunda projenin yükleniciliğini İnşaat Mühendisi Günder Bilgiç üstlendi. 903 bin TL'ye malolacak spor salonu Haziran-2017'de tamamlanarak, öğrencilerin hizmetine sunulacak.
DAVRAZ'A BÜYÜK YATIRIM
                İl Özel İdaresi'nin 2016 yılı için en büyük yatırımı ise Davraz Kayak Merkezi'ne. 2000 yılında yapılan 1.telesiyejin yeterli gelmemesi, günübirlik ziyaretçi ile kayakçıyı birbirinden ayırmak için planlanan 5.telesiyej için ihale hazırlıklarına başlandı. İl Özel İdaresi, KİK'e başvurdu. İhalenin önümüzdeki aylarda yapılması bekleniyor. 50 milyon TL'lik yatırım ile Davraz'a kazandırılacak 5.telesiyej saatte 1500 kişi taşıma kapasiteli olacak.   (Akdeniz Gazetesi)

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °