Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yapı sektörü çalışanları için mesleki yeterlilik kursu açılacak

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından imzalanan protokol kapsamında yapı sektöründe çalışan vatandaşlar için mesleki yeterlilik belgesi kursu açılacak.

ISPARTA 23.06.2016 06:25:00 0
Yapı sektörü çalışanları için mesleki yeterlilik kursu açılacak
Isparta’da yapı sektöründe çalışan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından imzalanan protokol kapsamında yapı sektöründe çalışan vatandaşlar için mesleki yeterlilik belgesi kursu açılacak. Açılacak kursun 27 Haziran’da başlayacağını belirten Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, katılımcıların 5 grupta kurslara alınacağını ve her grupta 25 kişinin olacağını bildirdi. Uygun, “Halk Eğitim Merkezi olarak bu dönemde yapı sektöründe çalışan elemanlara yönelik mesleki yeterlilik hazırlık kursu açacağız. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü ortaklığında oluşturulan bir protokol çerçevesinde yapı sektöründe çalışan kişilerin mesleki yeterlilik kurumlarına başvurarak, burada girecekleri sınavda başarılı olabilmeleri amacıyla kurslar düzenleyeceğiz. İlk kursumuz 27 Haziran Pazartesi günü başlıyor. 5 grup halinde bu kursları açacağız. İŞKUR’la beraber açtığımız için 25’er kişilik gruplar halinde kurslarımızı düzenleyeceğiz” dedi.
İŞKUR HEM SINAV ÜCRETİNİ KARŞILAYACAK
 HEM DE GÜNLÜK 20 TL HARÇLIK ÖDEYECEK
İlk etapta yapı kalıpçılığı ve betonarme demircilik alanında kurslar açılacağını belirten Uygun, “75 kişiye yapı kalıpçılığı, 50 kişiye de betonarme demircilik alanında kurslar açacağız.  Şuana kadar bu kursları bizden talep edenlerin sayısı bin 500. Bu kursları yaz boyunca açmaya devam edeceğiz.Bu kurslara katılanların mesleki yeterlilik kurumuna verecekleri sınav ücretlerini başarılı olmaları durumunda İŞKUR karşılayacak.  Kursa katılan kişiler İŞKUR tarafından günlük 20 lira harçlık alacaklar. O yüzden yapı sektöründe çalışan ustalarımızın bu konuya önem vererek yaz boyunca açacağız bu kurslara müracaat etmelerini istiyoruz. Yapı sektöründe çalışan ve kursa katılmak isteyenlerin başvurularını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yapmaları gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °