Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Yapı kayıt belgeli yerlere kalıcı su aboneliği teklifi

Yapı kayıt belgeli yerlere kalıcı su aboneliği teklifi

ISPARTA 8.01.2019 07:50:00 0
Yapı kayıt belgeli yerlere kalıcı su aboneliği teklifi
Belediye Meclisi’nde MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker, yapı kayıt belgesi alan vatandaşların kalıcı su aboneliklerinin oluşturulması ve böylece fazla su ücreti ödemelerinin önüne geçmek amacıyla gündem teklifi sundu. Gündeme alınan teklif plan bütçe komisyonuna sevk edildi. Komisyon kararı Cuma günü oylanacak.
 
 
Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ilk toplantısında MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker, gündeme alınması amacıyla yapı kayıt belgesi alan vatandaşların kalıcı su aboneliklerinin oluşturulması ve böylece fazla su ücreti ödemelerinin önüne geçmek amacıyla bir teklif sundu. Oybirliği ile gündeme alınan teklif plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. İlgili komisyon kararı Cuma günü gerçekleştirilecek meclis toplantısında görüşülerek karara bağlanacak.
Göker’in teklifi şu şekilde: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 6 Aralık 2018 tarih ve  30443 sayılı resmi gazetede yayımlanan yapı kayıt belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslar tebliğinin 6.maddesinin 2.bendinde yapı kayıt belgesi verilen yapılara talep halinde ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabilir denilmektedir. Bu bent doğrultusunda iskansız meskenler ve inşaat abonelikleri kapsamında işlem gören bu yerlerin sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için iskanı olmayanların hariç tutulması şartıyla sadece yapı kayıt belgesi almış vatandaşlarımıza taahhüt belgesi alınarak iskansız mesken ve ticari alan olarak belirlenmiş olan yerlerin durumuna göre mesken veya ticari alan sınıfına alınarak kalıcı su aboneliklerinin oluşturulmasını ve böylece vatandaşlarımızın daha fazla su ücreti ödemesinin önüne geçmek istiyoruz. Bu teklifimizin gündeme alınmasını teklif ediyoruz.”

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °