Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Yanık yağları giderlere dökmeyin!

Yanık yağları giderlere dökmeyin!

ISPARTA 30.08.2017 05:21:00 0
Yanık yağları giderlere dökmeyin!
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, özellikle sanayi bölgelerinden sıvı giderlere dökülen yanık yağların arıtılmasında zorluklar yaşadıklarını belirterek, bu konuda hem sanayicilere hem de vatandaşlara, “Yanık yağları dökmeyin, biz o yağları alalım” çağrısında bulundu. Günaydın, konunun büyük önem arz ettiğini vurguladı.
 
 
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kanal32’de katıldığı Basın Kulübü programında Sav kokusuna değindi ve yanık yağlar konusunda sanayiciler ile vatandaşlara çağrıda bulundu.
BİYOLOJİK SİSTEMLE KOKU OLAYINI DÜŞÜRDÜK
Sav kokusuyla ilgili yoğun şekilde çalıştıklarını dile getiren Başkan Günaydın, “Sav kanalını ve kendi arıtma tesisimizde biyolojik sistemle koku olayını düşürdük. Halıkent ve Vatan Mahallesi’nin altında deri organize sanayi bölgesi var. Burası devletimizindir. Bizim oraya müdahale etme durumumuz yok. Sayın valimiz bu konuda çok gayret gösteriyor ve çalışıyor. Çamurların Isparta dışına nakledilmesini sağladı. Bakanlık müsteşarından da bu konuda destek istedi. Geçmişte çevre müdürlüğü kokunun bütün yükünü Isparta Belediyesi’ne yükleyerek 235 bin lira ceza kesmişti. Sayın valimiz uğraşıyor. Ama şuanda koku deri organize sanayi bölgesinden geliyor. Ama kolay bir iş değil. Çünkü bizimkisi biyolojik o kimyasal. Kimyasalı halletmek daha zordur” dedi.
SANAYİCİMİZ YANIK YAĞLARI DÖKMESİN, BİZ O YAĞLARI ALALIM
Öte yandan yanık yağların sıvı atık giderlerine döküldüğünü belirten Belediye Başkanı Günaydın, “Bizim tesisatımıza sanayiden yanık yağlar dökülüyor. Bu durum bizi zorluyor. Arıtmada zorlanıyoruz. O koku yapmıyor ama yanık yağ, sıkıntı oluşturuyor. O konuda da çalışma yapacağız. Sanayiden bu yağların toplanmasını isteyeceğiz. Halkımızdan da yanık yağ konusunda bize yardım etmelerini istiyoruz. Biz halka hizmet ediyoruz. Halkımız da bize yardımcı olsun. Yanık yağları giderlerine dökmesinler. Döküldüğü zaman arıtmada zorluk çekiliyor ve bizim maliyetimizi yükseltiyor. Bu maliyet halkımızın cebinden çıkıyor. Özellikle sanayicimiz yanık yağları dökmesin, biz o yağları alalım. Dökünce bedava gidiyor, biz onları alalım ve değerlendirelim” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °