Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Yangında Yaralananlar İçin Çandır'da Yangın Bölgesinde; UMKE Çadırı Kuruldu

Yangında Yaralananlar İçin Çandır'da Yangın Bölgesinde; UMKE Çadırı Kuruldu

ISPARTA 3.08.2021 08:43:00 0
Yangında Yaralananlar İçin Çandır
Sütçüler ilçesine bağlı Çandır Köyü Yazılı Kanyon Milli Park alanında, dün öğle saatlerinde başlayan yangınla mücadele sürüyor. Yangın bölgesinde yangından etkilenen vatandaşlara ve ekiplerin tedavisi için UMKE Çadırı kuruldu. Umke Sahra hastanesi, tedaviye ihtiyacı olan tüm vatandaşlarla tek tek ilgileniyor.
 
Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Yazılı Kanyon Milli Park alanında, öğle saatlerinde başlayan ve henüz nedeni bilinmeyen orman yangını devam ediyor.
Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Yazılı Kanyon Milli Park alanında, öğle saatlerinde başlayan ve henüz nedeni bilinmeyen orman yangını, gitgide büyüyor. İki yangın söndürme helikopteri ve bir uçağın yanı sıra, itfaiye araçları, arazözlerle yangın söndürme tanklarının kullandığı çalışmalara askeri personel de destek veriyor.
 
Yangın dolayısıyla Isparta- Antalya karayolu ulaşıma kapatılarak, Ağlasun- Bucak üzerinden geçişlere izin veriliyor. Isparta'dan gıda ve su takviyesi için bölgeye akın eden araçların geçişine de izin verilmiyor. Alevlerin Yıldız Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine kadar ulaştığı, bölgede oturanların tahliye edildiği belirtildi. Bölgede saatte hızı 40 km'yi bulan rüzgar, çalışmaları olumsuz etkiliyor.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °