Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yalçın ve Gençay’dan tepki gecikmedi

Yalçın ve Gençay’dan tepki gecikmedi

GÜNDEM 2.05.2017 06:23:00 0
Yalçın ve Gençay’dan tepki gecikmedi

16 Nisan referandumunun ardından CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy’un, Geçersiz oy pusulalarıyla ilgili YSK’nın kararına tepki göstererek halkı sokağa çağırma durumlarının olduğunu açıklayan Ersoy’a MHP İl Başkanı İsa Yalçın sert sözlerle yanıt verdi.
16 Nisan’da yapılan referandumun ardından CHP Isparta İl Başkanı Eyüp Ersoy, “Gerekirse halkı protesto için sokağa çağırma durumumuz var” ifadelerini kullanmıştı.
CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, Türkiye’de olan eylem grafiğini takip etmede buna göre tavır alıp gerekirse halkı sokağa protestoya çağırma durumumuz var demişti.  Bu açıklamalara yanıt veren MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, “Bu iş sokaklarda çözülecek olsaydı stadyumlara toplanarak sloganlar atılırdı. Ama seçmen sokağa değil, sandığa davet edildi” dedi.
Başkan Yalçın açıklamasında ise; “Cumhuriyet Halk Partisi bu referandumdan çıkan sonucu kendilerine bir başarı gibi kabul edip özgüven kazanıp bunu farklı yollara çekmeye çalışıyorlar. Eğer bu sokakta sonuçlanacak olsaydı, stadyumlara toplanıp oralarda sloganlar atarak yürüyüşler yaparak anayasa değişikliğine gidilirdi. Sokağa değil, sandığa davet edildi. Yani demokratik ülkelerde insanlar kendi tavırlarını tepkilerini göstermek anlamında konuşuyor olsalar bile bu sokağa daveti ben çok iyi niyetli olarak anlamıyorum. Dolayısıyla insanları sokağa değil demokrasiye insanları daha çok kargaşa ortamına değil, kutuplaşmaya değil birleşme ve kardeşliğe yönlendirmek lazım” diye konuştu. 
MHP İl Başkanı Yalçın, “Birilerini sokağa davet ediyorlarsa, bunun bir bedeli vardır ve bunu da öderler” diye konuştu.
Yalçın; “Bu ülkede şuan muhalefet edecek zaman değildir. Muhalefet edeceğiz diyorlarsa da tarafları bellidir. Tarafı da bu ülkede kargaşa çıkarmak isteyen bölmek isteyen yana olmak istiyorlarsa, bildiklerini yapsınlar. Birilerini sokağa davet ediyorlarsa, herkes bunun bir bedeli vardır. Sokak mücadelesiyle ilgilide bizim korktuğumuz, çekindiğimiz bir durum yoktur. 1980 öncesinde de bu işin alasını dosta düşmana göstermiş bir hareketiz. Cumhuriyet demokrasi milli devlet üniter yapının ve Türkiye’deki iç huzurun sıkıntıya girdiği zamanlarda milliyetçi hareket partisi bütün yöntemleri kullanır. Ama şu anda Türkiye’nin birlik beraberliğe ihtiyacı vardır. Yüzde 49 hayır oyu veren Türkiye cumhuriyete vatandaşlarının önemli bir çoğunluğu bu Cumhuriyet Halk Partisinin yapmış olduğu kara propaganda neticesinde kanaatini hayır olarak kullandığını düşünüyorum. Dolayısıyla zaman içerisinde uyum yasaları ve süreçteki samimiyet ortaya konunca sandıktaki yüzde 51 destek gerçekte şu an yüzde 70’leri aştığını düşünüyorum” dedi.
“HALKI SOKAĞA DÖKMEK DIŞ GÜÇLERİ MEMNUN EDECEK BİR OLAYDIR”
CHP İl Başkanı Ersoy’un açıklamalarına MHP’nin ardından Saadet Partisi de tepki gösterdi. Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Cevat Gençay, ana muhalefet partisini halkı sokağa çağırmak yerine halkın sorunlarını gündeme getirmeye davet etti. Halk oylamasının ardından CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy’un açıklamalarına MHP’nin yanı sıra Saadet Partisi’nden de tepki geldi.
Ana muhalefet partisini halkın sorunlarını gündeme getirmeye davet eden Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Cevat Gençay, “Böyle hatalı bir şey olamaz. Halkı sokağa dökmek dış güçleri memnun edecek bir olaydır” diye konuştu.
Başkan Gencay; “Bir referandum yaşadık burada şikayetlerimiz oldu. Yani vatan haini terörist gibi söylemlerden rahatsız olduğumuzu söyledik. Seçimle birlikte bitti. 16 Nisan’da bitti. Tekrar gündeme getirip “Halkı sokağa dökeriz” demek seçim öncesi yapılanın bir ilerisini yapmak demek. Zaten ben her zaman söylüyorum. Saadet Partisi olarak şu meclisteki partiler AK Parti devamlı bir numara çıkıyor. Muhalefet görevini yapmış olsaydı, halkı bu tür uygunsuz yerlere çağırmak değil de, halkın sorunlarını dile getirmiş olsaydı, halkın gerçek sorunlarını dile getirmiş olsaydı, genel başkanlar birbirleriyle sadece atışma yapmasalardı, muhalefette bugün biraz oy kazanırdı. Ama ne yazık ki bu tür şeyleri yaptıkları için milletti bunlara değer vermiyor. Halkı sokağa dökmek dış güçleri memnun edecek bir olaydır. Biz bunu 15 Temmuz’da da yaşadık. Böyle hatalı bir şey olamaz. Hak aranırsa adli kurumlar var. Yüksek Seçim Kurumu var. Anayasa Mahkemesi var. Güvenmiyorsak o zaman da bu ülkede yaşamanın da bir anlamı yok. Onun için halkı uygunsuz yerlere davet etmek halkı cepheleştirmek bizim ülkemiz için kar olan bir şey değildir” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °