Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Vatandaşlardan Pazar Yerlerinde Oluşan; Kuyruk Tepkisi!

Vatandaşlardan Pazar Yerlerinde Oluşan; Kuyruk Tepkisi!

ISPARTA 9.05.2021 10:21:00 0
Vatandaşlardan Pazar Yerlerinde Oluşan; 
Kuyruk
Tepkisi!
Tam Kapanma sürecinde kurulan Cumartesi Halk Pazarlarının sadece bir girişinde Polis ve Zabıta ekipleri tarafından HES kodu kontrolü yapılması kuyrukların oluşmasına bu da vatandaşların tepkisine neden oldu.
 
İçişleri Bakanlığının genelgesi ve Isparta Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı gereğince; Isparta’da 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 7 ayrı mahallede pazaryeri kuruluyor. Bu pazarların ilki bugün gerçekleştirildi.
PAZAR GİRİŞLERİNDE POLİS VE ZABITA
TARAFINDAN HES KODU SORGULAMASI YAPILDI
Bu pazaryerlerinin girişlerinde ise Emniyet Müdürlüğü ve Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, HES sorgulaması yaptı. Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Termal Isı Ölçer Kask ile pazar alanına giren vatandaşların ateş ölçümleri yapıldı, kolonya ile maske dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca Zabıta tarafından pazar boyunca vatandaşlara sosyal mesafeyi korumaları ve diğer tedbirlere uymaları noktasında aralıksız anonslar gerçekleştirildi.
BUGÜN ISPARTA’DA 7
MAHALLEDE PAZAR KURULDU
Bugün 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Salı, Çarşamba, Halıkent, Cuma, Çünür, Işıkkent ve Anadolu Mahallelerinde kurulan Halk Pazarlarında sabahın erken saatlerinde polis ve zabıta tarafından pazarların etrafı demir bariyerlerle çevrildi ve pazarlara giriş ve çıkışlar belli noktalardan sağlandı.
VATANDAŞLAR PAZARLARA
TEK TEK ALINDI
Ancak, bu noktaların sadece bir tanesinde pazara giriş için izin verilirken ve girişte de HES kodu sorgulaması yapıldığı için pazarların önünde pazara gelen vatandaşlar tarafından uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar, polis ve zabıta ekiplerinin HES kodu sorgulaması yapması nedeniyle tek tek pazara alınmalarından dolayı uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldılar.
“PAZARIN 4 – 5 GİRİŞİNDE BU
SORGULAMA AYNI ANDA YAPILABİLİRDİ”
Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar; “Böyle olacağı önceden belli değil miydi. Neden sadece bir noktada HES kodu sorgulaması yapılıyor. Pazarın 4 – 5 giriş noktasında bu sorgulama aynı anda yapılabilirdi. O zaman böyle uzun kuyruklar oluşmayacak ve bizde uzun süre sıra beklemek zorunda kalmayacaktık” dediler.
 

Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °