Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Vatandaşın EKMEK İsyanı!!!

Vatandaşın EKMEK İsyanı!!!

ISPARTA 15.03.2022 06:33:00 0
Vatandaşın 
EKMEK 
İsyanı!!!
Isparta’da ekmeğin bazı fırın ve marketlerde 7,5 liraya, bazılarında ise 5 liraya satılması ortaya ilginç bir durum çıkardı. Vatandaşlar ise, tek seferde ekmeğin fiyatına bir küçük ekmek fiyatı yani 2,5 lira zam yapılmasına isyan ediyor.
 
BAZI YERLERDE 7,5 LİRA
BAZI YERLERDE 5 LİRAYA
SATILIYOR
Isparta Lokantacılar ve Pastacılar Odasının geçtiğimiz gün yapılan olağan genel kurul toplantısının ardından ekmeğe zam yapıldı. Ancak, bu durum Isparta’da ikilem oluşmasına sebep oldu. Zira, Ticaret ve Sanayi Odası kendisine bağlı fırıncılarda uygulanmak üzere 5 lira olan ekmeğin fiyatının 7,5 lira olarak satılmasına karar verdi. Bu kararın ardından kısa bir süre sonra Isparta Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinden yapılan açıklama, birlik olarak ekmeğe zam yapılması konusunda herhangi bir tarife belirlenmediğini duyurdu.
“ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN”
Bunun üzerine Isparta’da ekmek bazı fırın ve marketlerde 7,5 liradan, bazı fırın ve marketlerde ise zam yapılmadan yani 5 liradan satılmaya başlandı. Vatandaşlar ise ekmeğe yapılan zammın çok yüksek olduğunu belirterek, zamların acilen geri çekilmesi talebinde bulundu.  
SİMİT KAÇ LİRA?
Öte yandan, Isparta’da geçtiğimiz günlerde Simide de zam gelmiş ve 2 lira olan simit 3 lira olmuştu. Ancak, Simidin bazı yerlerde 3 liradan satılırken, bazı yerlerde ise 3,5 liradan satıldığı belirtildi.
 

Anahtar Kelimeler: vatandaşınekmekisyanı
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °