Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Vatan Topraklarına Sahip Çıkmalıyız

Vatan Topraklarına Sahip Çıkmalıyız

ISPARTA 28.10.2020 12:15:00 0
Vatan 
Topraklarına 
Sahip Çıkmalıyız
Isparta Yörük ve Türkmen Dernekleri adına açıklama yapan Isparta Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız: ‘Bugün Dünya coğrafyasına baktığımızda Türk milleti ve Türk devletlerine karşı emperyalizme hizmet eden yüz yıllarca Müslüman halkı sömürenler dinimize ve milletimize hakaret etmekte olduklarını görüyoruz’ dedi.
 
Bu konu hakkında şehir genelinde bulunan Yörük ve Türkmen Dernekleri adına yazılı açıklama yapan Başkan Hasan Parlakyıldız: “Ağa babalarının maşası olan terör devleti Ermenistan Kadim Türk topraklarını 1991 ve 1993 yılları arasında Dağlık Karabağ’ı işgal etmesinden sonra tabi bu işgali kendi gücü ile değil sıcak denizler inme hayalleri olan ve Türk Dünyasının birbirleri ile kara bağlantısını kesmek amacı ile yardım ve yataklık edenler bugün ise dengelerin değişmesi ve öz topraklarını azad etmek için vermiş olduğu mücadele de Azerbaycan Türk devletinin yalnız olmadığını gören Ermenistan’ın en büyük tedarikçisi Fransa Dağlık Karabağa rahatça ulaşamayınca gerekli tedarikleri sağlayacak yol bulamayınca ve hatta Afrikada’ki onlarca yıl sömürmüş olduğu devletlerde ve bölgelerden adaletin kılıcı olan Türk milletinin varlığından dolayı çekilmek ve hammadde kaynakları sona ermesinden dolayı ülke ekonomisinde çok büyük zararlar oluşan ve hatta yıllık 500 milyar dolarlık gelir kaybı riski ile karşı karşıya kalan Fransa önce Türklere şimdi ise Dinimize saldırmaya başlamıştır. Ey ayakları beline kadar pisliğe bulanmış Fransa haddini bil sizlerin bu dünyaya bıraktığınız tek mirasınız gözyaşı ve kandır sizler merhamet ve insanlık kalmamıştır. Kaybedeceğiniz ekonominizle dünya litaretüründen zamanla irtifa kaybederek sıradan ülke olma yolunda ilerlemektesiniz. Sizler Afrika kıtasında 250 yıldır yaptıklarınız sizin gibi ülkeler tarafından görmezlikten gelinmiştir. Şunu bilmelisiniz artık siz ve sizin gibilerin yaptığı zulümleri gören ve dünya kamuoyuna taşıyan bir millet var bu milletin adı ise TÜRK MİLLETİDİR.  Türk milleti 10.000 yıllık tarihi boyunca aman dileyene hiçbir zaman kötü muamele etmemiştir. Bugün sizin ağa babalığını yaptığınız Ermenistan kendi sivil vatandaşlarını yaşam alanlarını bombalamaktan geri kalmamıştır. Savaş er meydanında yapılması gerekirken sizler savaşı daha çok masum ve silahsız vatanlar üzerinden götürecek kadar zavallısınız. Ermenistan uluslar arası alanda destek bulabilmek için sürekli sivil yaşam alanlarına füze saldırısı yapmakta amacı aynı hareketi Azeybaycan Türk devletinden beklemekte lakin bu beklentilerine hiçbir zaman olumlu cevap verilmeyecektir.
 
Türk milleti er meydanında askeri unsurlarla döne döne vuruşur Azerbaycan Türk Devleti Uluslararası hukuka aykırı hiçbir hareket yapmadığı için yalnız kalarak ağa babalarına yalvarmaktadır. Türk Milleti vatan savunmasında savaş gitmek için birleri ile yarışırken, Sizler sürekli olarak halkınızı cepheye davet etmenize rağmen cephe gitmek şöyle dursun cephedeki askerleriniz  cepheden kaçmaktadır. Türk milleti ile aranızdaki en büyük fark budur. Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °