Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Vali Aydın Baruş’tan; 12 Mart Mesajı

Vali Aydın Baruş’tan; 12 Mart Mesajı

ISPARTA 12.03.2024 23:01:00 0
Vali Aydın Baruş’tan;  12 Mart Mesajı

Isparta Valisi Aydın Baruş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 

Vali Baruş mesajında; “Türk Milletinin bağımsızlık bildirisi olarak tescil edilen İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisinin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda milli marş olarak kabul edilişinin 103’üncü Yıldönümü münasebetiyle Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz. Tarihi boyunca bağımsızlığı uğrunda çetin mücadelelere vermiş olan milletimizin bağrından, her zaman ve her koşulda devletinin ve milletinin varlığını korumak için kendi varlığını düşmana karşı siper eden liderler ve fikir adamları çıkmıştır. 

Hayatını vatan ve mukaddes bildiği değerler uğruna adayarak milletinin gönlünde taht kuran bu müstesna karakterlerin hafıza ve yüreklerde bıraktıkları izler her daim taze kalacak ve asla unutulmayacaktır. Şanlı tarihimizde milletçe yaşadığımız en zor dönemlerden biri olan Kurtuluş Mücadelesi yıllarında vatanperver sözleri, mısraları ve fikirleriyle bağımsızlık düşüncesini ateşleyen Mehmet Akif; vatanın, bayrağın, mukaddesatın ve özgürlüğün sembolü olarak milletimizin gönlünde taht kurmuştur. 

Her daim ve her yerde fikir, şiir, vaaz ve söylemleriyle vatanın içinde bulunduğu vahim durumu haykırmış, topyekûn bir mücadele için milletini düşmana karşı kenetlemiştir. Meclisimizin 12 Mart 1921’de defalarca ayakta alkışlayarak Milli Marş olarak kabul ettiği, her mısraında Millî Mücadelemizi, milletimizin kahramanlığını ve güçlü imanını, hürriyet ve bağımsızlık aşkını dile getiren eşsiz ifadelerle dolu olan İstiklal Marşı’nı; “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’ duası ile Türk Milletine armağan etmiştir. İstiklal Marşımız, yüreği millet sevgisiyle dolu bir şairin, umudun, özgürlüğün, mukaddes değerler uğrunda şehit olmanın, vatan, bayrak ve ezan aşkının coşkusunu, engin bir maneviyatla haykırdığı muazzam bir sesleniştir. 

Halkımızın ruhuna işleyen değerlere tercüman olması, ulusumuzu esaret altına almak isteyen işgal güçlerine karşı kutlu kıyamını resmetmesi nedeniyle milletimiz için son derece kıymetlidir. Kaleme alındığı işgal yıllarında, vatanımıza ve istiklalimize yönelik hayasız saldırılar karşısında milletimizde uyanışın, direnişin, taarruzun sembolü ve güç kaynağı olmuştur. Milletimiz, her mısraındaki milli ve manevi değerleri, vatan ve bayrak sevgisini, hürriyet ve istiklal arzusunu yüreğine kazımıştır. 

Merhum Akif'in "Asım'ın Nesli" diyerek umut bağladığı genç nesillerimizin, Kahraman Ecdadımızın verdiği şanlı mücadeleyi asla unutmadan mukaddes değerleri yaşatma şuuru, gelecekte en büyük güvencemiz olacaktır. Atalarımızın büyük bedeller ödeyerek bizlere miras bıraktığı bu kutsal değerlere gençlerimizin sahip çıkacağına olan inancımız ve itimadımız tamdır. 

Bu müstesna gün vesilesiyle; İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif ERSOY’u ve başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Milli Mücadelemizin Şanlı Kahramanlarını, tarihin derinliklerinden günümüze kadar canlarını ve kanlarını Vatan toprağına hediye eden Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Şanlı Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; Al Bayrağımızın göklerden, İstiklal Marşımızın yüreklerden eksik olmamasını diliyor, Kıymetli Isparta Halkına ve Aziz Milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 


Anahtar Kelimeler: Aydın Baruş’; Mesajı
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °