Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Vali Ömer Seymenoğlu; Maske Takma Kararımızın Önemi Bugün Daha Çok Anlaşıldı

Vali Ömer Seymenoğlu; Maske Takma Kararımızın Önemi Bugün Daha Çok Anlaşıldı

ISPARTA 17.06.2020 07:59:00 0
Vali Ömer Seymenoğlu; 
Maske Takma
Kararımızın
Önemi Bugün 
Daha Çok Anlaşıldı
Vali Ömer Seymenoğlu, İl Hıfzısıhha Kurulu olarak şehirde bir ay önce maske takma zorunluluğu getirdiklerini belirterek; “Bakın bugün ülke genelinde vaka sayıları artmış durumda. Bizim bir ay öncesinden bugünleri görerek getirmiş olduğumuz maske zorunluluğunun önemi şimdi daha çok anlaşılıyor” dedi.
 
VALİ SEYMENOĞLU; “KURALLARA
UYMAK, SAĞLIĞIMIZIN BİR GEREĞİDİR”
Ancak, şer şeye rağmen maske takmamış olan veya takmayan vatandaşları kurallara uymaya çağıran Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın TSE’den aldığı ‘Güvenli Oda’ belgesinin takdim töreninde konu hakkında yaptığı açıklamada; “Pandemi döneminde birçok karar aldık, uyguladık ve onun sonuçlarını şu anda yaşıyoruz. Türkiye’nin bazı illerinde sınırların kapatılıp-kapatılmaması tartışılıyor. Isparta için bu durum şu an için söz konusu değil. Ama ne zamanki maske takmaktan vazgeçersek, ne zamanki sosyal mesafeye dikkat etmezsek, hijyen şartları ihmal edersek, çok hızlı eski normal günlere dönersek vaka sayısı artar. Turizmi yaşayacağız, gereksiz yere kısıtlamalar getirmeyeceğiz. Ancak kısıtlamalara uyacağız. Uyarsak bu süreci en az hasarla atlatacağız.
“MASKE KARARIMIZIN ÖNEMİ
BUGÜN DAHA ÇOK ANLAŞILDI”
Bir ay önce maske zorunluluğunu bugünleri görerek getirmiştik. Maskeye alıştık artık. Kurallara uyduğumuz müddetçe ekonomimiz de, turizmimizde, sanayimizde canlanacak. Bu belge, Ticaret ve Sanayi Odamız, Türkiye’nin ilk odalarındadır. Geçmişi çok güçlüdür. Bu belgeyi odanın alması demek oda üyelerinin de örnek almasını sağlayacaktır. İnşallah bir başlangıç olur. Hayırlı-uğurlu olsun. Tebrik ediyorum” dedi.
“MASKE, SOSYAL MESAFE,
HİJYEN BU ÜÇ UNSUR ÇOK ÖNEMLİ”
Vali Ömer Seymenoğlu, bu işin şakasının olmadığını ve vatandaşların ellerinden geldiğince dışarı çıkmamaları, çıktıkları takdirde maske takmaları ve fiziksel mesafeyi korumaları hususunda uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.
MASKE TAKMAYANLARA
CEZA UYGULANIYOR
Öte yandan; Maske takmayanlara hem para cezası hem de idari işlem uygulanmaya başladı. Bilindiği gibi, Isparta’da sokaklarda maske zorunluluğu bulunuyor. Ancak alınan tüm önlemlere yapılan tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşların sokaklarda maske takma zorunluluğuna uymuyor. Isparta’da İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği maske takmayanlara hem para cezası hem de idari işlem uygulanıyor.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °