Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Vali Günaydın’ın isteği üzerine Maranki Isparta elmasını tanıttı

Vali Şehmus Günaydın’ın girişimleri ve Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar’ın katkılarıyla Isparta elması Beyaz TV’de yayınlanan ‘Hayatta He Şey Var’ programında Prof. Dr. Ahmet Maranki tarafından tanıtıldı. Prof. Maranki, elma

ISPARTA 23.06.2016 05:45:00 0
Vali Günaydın’ın isteği üzerine Maranki Isparta elmasını tanıttı
Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, geçtiğimiz günlerde Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ın makamına çıkarak, hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştu. Isparta ekonomisi hakkında yapılan ikili görüşmelerde, Isparta Elmasının reklamla taçlanacağı ve elma tüketiminin artışının sağlanması için çalışma yapılması gerektiği görüşüne varılmış; bunun üzerine Vali Günaydın’ın girişimleri ve Adar’ın destekleriyle Prof. Dr. Ahmet Maranki’ye ulaşılarak Isparta elmasının tanıtımı konusunda destek istenilmişti. Elmanın faydaları konusunda hem fikir olan Maranki, Vali Günaydın ve Borsa Başkanı Adar’ın talebini olumlu karşılayarak, konuğu olacağı ‘Hayatta He Şey Var’ programında elmanın insan vücuduna sağladığı faydaları ele alacağını söyledi. Önceki gün, Beyaz TV’de yayınlanan Hayatta Her Şey Var programında konuşan Prof. Dr. Ahmet Maranki, Isparta’nın elmasını en iyi şekilde tanıtarak ve elmanın faydalarını anlatı. Prof. Maranki elma  tüketiminin artırılmasını tavsiye etti.
ELMA YA YEMEKLERDEN 1 SAAT ÖNCE YA DA YEMEKLERDEN 3 SAAT SONRA YENİR
Yeşil elmanın şeker oranının düşük olduğu için kilo dengelemede ve kilo vermede muazzam bir ürün olduğunu anlatan Prof. Dr. Ahmet Maranki, “İçindeki lif oranı yüksek ve ekşi olduğu için şeker oranı kırmızı elmaya göre 1- 5 kat arasında düşüklük olduğu için kan yağlarınızı, lif oranı da çok yüksek olduğu için bağırsaklarınızı temizlediğinden dolayı kilo vermiş oluyorsunuz. Dünya ve Anadolu insanına sesleniyorum her çocuk günde mutlaka 1 elma yemezse obezite riski vardır. Çünkü lif olmazsa bağırsakların hazmetmesi, boşaltım işinin yapılması asla mümkün değildir. Bunu sağlayan elmadır. Yetişkinlerin de günde mümkünse mevsiminde 3 elmaya kadar elma tüketmelerini öneriyorum. Elma ya yemeklerden 1 saat önce ya da yemeklerden 3 saat sonra yenir. Asla yemeklerin arkasından, bir etin arkasından bir meyve yiyemezsiniz. Kendinizi zehirlersiniz. Bunları tıp doktorları bilmez. Eğitilmedikleri için bilemez. Ama eskimez kitaplarda, günümüze kadar gelen tüm yazıtlarda elmadan bahsedilir. Elma aç karnına yenir, bağırsaklarınıza önce girer, lif oranı çok yüksek olduğundan dolayı hazmı kolaylaştırır.
ELMA YEMEYENLERDE ALZHEİMER VE PARKİNSON HASTALIĞI GÖRÜLMÜŞ
Elma dünyanın en güçlü antioksidan kaynaklarından birisi de olduğunu dile getiren Prof. Dr. Maranki, “Amerika’da yapılan bir araştırmada elma yemeyenlerde alzheimer ve parkinson rahatsızlığının olduğu görülmüş. Neden? Beyinlerinde toksin oluştuğu için. Belli yaşlarda hücreler öldüğü için beyinlerde toksin temizlenemiyor. Alzheimer, bunama, parkinson hastalığı olan bilhassa 50 yaşının üstünde herkes kilosuz normal biri ise kırmızı elma, biraz kilosu varsa yağları, kolesterolü varsa yeşil elma yesin. Ama ben yeşil elmayı değil de sarı elmayı öneriyorum. Mutlaka bunu da bir kere söylüyorum” diye konuştu.
ISPARTA'YA GELİP, DİĞER KONULARDA DA AÇIKLAMA YAPACAK
Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin Isparta elmasının tanıtımına önemli bir katkı sağladığını belirterek,  Maranki'ye teşekkür etti.  Günaydın, "Beyaz Tv'de yapılan program Isparta elması için önemli bir tanıtım oldu. Seyirciler ellerinde Isparta elmaları ile kameralara poz verdi. Ahmet bey, Isparta'ya gelip, diğer konularda da açıklama yapacak. Özellikle gül ve gül ürünleriyle yakından ilgileniyor" şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °