Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Vali Günaydın’dan Yalvaç çıkarması

Yalvaç’ın 7 köyünde incelemelerde bulunan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, öncelikli olarak çözülmesi gereken konuları yerinde istişare ederek, ilgili daire müdürlerine talimat verdi.

ISPARTA 5.09.2016 06:29:00 0
Vali Günaydın’dan Yalvaç çıkarması
Vali Şehmus Günaydın, geçtiğimiz cuma günü Yalvaç ilçesinin köylerini ziyaret ederek vatandaşlar ile bir araya geldi. Yalvaç’ın 7 köyünde incelemelerde bulunan Vali Günaydın öncelikli olarak çözülmesi gereken konuları yerinde istişare ederek, ilgili daire müdürlerine talimat verdi.
Vali Şehmus Günaydın beraberinde İl Genel meçlisi Başkanı Ali Bolat, İl Özel İdaresi yetkilileri, İl Genel Meclisi üyeleri ve Daire Müdürleri ile birlikte ilk olarak Çetince köyünü ziyaret etti.
Yaklaşık 1300 dekarlık alanda domates ve salatalık serasının bulunduğu köyde Vali Günaydın vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları dinledi. Sorunlarla ilgili Vali Günaydın ilgili kurumlarının biran önce çalışmaya başlamasını ve rapor hazırlayarak çözümü konusunda gereğinin yapılması talimatını verdi.
Heyetin Yalvaç programında ziyaret ettiği diğer bir köy ise Kuyucak köyü oldu. Vatandaşlar burada Vali Günaydın’a sulama ve içme suyu ile ilgili taleplerini ilettiler. Vali Günaydın ise İl Özel İdaresinden köye kepçe verilerek çalışmaların bir an önce başlaması talimatını verdi.
Ziyaret kapsamında Vali Günaydın’ın beraberindeki heyetle ziyaret ettiği diğer bir köy ise  Özbayat köyü oldu.  Burada bir süre köyde bulunan Demokrasi Meydanında vatandaşlarla görüşen Vali Günaydın ardından muhtarlık tarafından tadilat çalışmaları bitirilen ve yeniden hizmet vermeye başlayan fırının açılışını çocuklarla gerçekleştirdi.
Yalvaç ilçesinde ziyaret edilerek vatandaşların sorunlarının dinlendiği diğer bir köy ise Özgüney oldu. Burada vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Vali Günaydın köy merkezinde bulunan çay bahçesinde halkın isteklerini ve sorunları dinlendi. Vali Günaydın kendisine iletilen içme suyu sıkıntısıyla ivedilikle ilgilenilmesi konusunda talimat verirken içme suyunun olmazsa olmazlarımız arasında yer aldığını kaydetti.
Vali Günaydın beraberindeki heyetle ardından Sağır köyünü ziyaret etti. Vali Günaydın burada kendisine iletilen ve Yalvaç’ın Afyonkarahisar ile arasındaki ulaşımının sağlandığı yolda incelemelerde bulunarak yolun genişletilmesi çalışmalarının bayramdan sonra başlaması talimatını verdi.
Yalvaç ilçesinde ziyaret edilen diğer bir köy ise yağcılar köyü oldu. Vali Günaydın burada kendisine aktarılan arıtma tesislerinin çalışmadığı şikâyeti ile ilgili Çevre İl Müdürlüğü ekiplerinin derhal çalışma yapması talimatını verdi.
Yalvaç gezisinde ziyaret edilen son köy ise Eğriler köyü oldu. Vali günaydın burada iletilen içme suyu şebeke hattının yenilenmesi ile ilgili verdiği müjde ise köy halkı tarafından sevinçle karşılandı.
Vali Şehmus Günaydın Yalvaç ziyareti kapsamında ayrıca Pisidia Antiocheia Antik Kentinde yürütülen kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek kazı başkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı’dan bilgi aldı. Vali Günaydın antik kentte yapılan kazı  çalışmalarının aksamadan devam etmesi için Valilik  olarak destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.
Yalvaç Kaymakamlığı’nı da ziyaret eden Vali Günaydın, Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer’den brifing aldı. Vali Günaydın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğünü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek denetleme defterini imzaladı. Buradan Yalvaç Belediyesine geçen Vali Günaydın yatırımlar ile ilgili Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’den bilgi aldı.

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °