Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Uzmanlar Bas Bas Bağırdı! Sobaları ve Kombileri Hazırlayın; Titreten Soğuklar Geliyor, Çatılar Yerinden Oynayacak!

Uzmanlar Bas Bas Bağırdı! Sobaları ve Kombileri Hazırlayın; Titreten Soğuklar Geliyor, Çatılar Yerinden Oynayacak!

ISPARTA 18.11.2023 14:28:00 0
Uzmanlar Bas  Bas Bağırdı!  Sobaları ve Kombileri Hazırlayın; Titreten Soğuklar Geliyor,  Çatılar Yerinden Oynayacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan yeni duyuruyla Akdeniz Bölgesi, şiddetli fırtınaya karşı uyarıldı. Hava sıcaklığı bir günde 11 derece birden düşecek. Gece ise eksi derecelere inecek. 19 Kasım 2023 Pazar gününe dikkat... 

Meteoroloji uzmanları, Akdeniz Bölgesi'nde dikkat çeken bir uyarıda buldu. Gelecek günlerde sıcaklıkların aniden düşmesi bekleniyor ve yapılan uyarıda dikkat çekilen şiddetli fırtına, çatıların, ağaçların yerinden oynamasına neden olabilir.

O GÜN ÇATILAR UÇACAK!

Yapılan açıklamada olası felaket senaryoları da ele alındı. Yapılan uyarı, şiddetli fırtına nedeniyle evlerin çatılarının uçabileceği yönünde oldu. Saatte 110 kilometre hıza kadar ulaşabilecek olan bu şiddetli rüzgar, ağaçların ve elektrik direklerinin de yerinden oynamasına neden olabilir.

Geride bıraktığımız 2023 yazı, son 50 yılın en yüksek sıcaklıklarından birini insanlara göstermişti. Aşırı sıcaklar nedeniyle özellikle yaz aylarında birçok insanın sağlığı olumsuz yönde etkilendi ve hastanelik olmalarına neden oldu.

Toplumda dezavantajlı gruplar olarak adlandırılan yaşlı, hasta ve çocuklar arasından da tüm dünyada birçok ölüm yaşandı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden bu sıcak hava, sonbahar mevsiminde de devam ediyor. Normalde yağışların ve rüzgarların hakim olduğu sonbahar aylarında, uzun süre boyunca yazdan kalma günler yaşandı.

DOĞALGAZI HARLAYIN! 

HAFTA SONU KIŞ GELİYOR!

Mevsim normallerinde böyle durumların yaşanmaması gerekirken sıcak havalar, ekosistemde bazı dengeleri de bozdu. Son yılların en sıcak ve uzun süren yaz mevsiminin ardından, kış mevsiminin de uzun ve sert geçmesi bekleniyor. Yaşanan sıcak günlerin acısı çıkmaya başladı. Önümüzdeki günlerde karşı karşıya kalacağımız soğuk günlere hazırlıklı olun, kaloriferleri yakacağımız günler geldi.

Geçtiğimiz günlerde etkili olmaya başlayan soğuk havalar 18 Kasım Cumartesi ve 19 Kasım Pazar günlerinde de etkisini artırarak devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tarafından yapılan uyarıyla vatandaş hafta sonu etkili olacak kuvvetli fırtına için bilgilendirildi.

Başta Marmara bölgesi olmak üzere ülkenin batı bölümünde ara ara sağanak yağışlar etkili oluyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre aniden düşen sıcaklık ve bastıran sağanak yağışlarla birlikte gelecek günlerde Marmara Bölgesi'ne dondurucu kış mevsimi geliyor. Uzman isimler artık mevsim normallerinin üzerinde kolay kolay bir sıcaklık yaşamayacağımızı açıkladı.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı;

18 Kasım 2023 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren Akdeniz Bölgesi genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/ saat), 19.11.2023 Pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

18 KASIM CUMARTESİ

ISPARTA HAVA DURUMU

Isparta'da Cumartesi günü kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı ise en düşük 4 derece, en yüksek 14 derece olacak.

19 KASIM PAZAR

ISPARTA HAVA DURUMU

Isparta’da Pazar günü kuvvetli yağışı ve karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı ise en düşük eksi 2 derece, en yüksek 9 derece olacak.

 

 

 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °