Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Uzmanı’ndan kullanıcılara hayati öneriler; Cep Telefonumuzu Koronavirüs’ten Nasıl Koruruz?

Uzmanı’ndan kullanıcılara hayati öneriler; Cep Telefonumuzu Koronavirüs’ten Nasıl Koruruz?

ISPARTA 13.04.2020 13:49:00 0
Uzmanı’ndan kullanıcılara hayati öneriler; 
Cep Telefonumuzu
Koronavirüs’ten
Nasıl Koruruz?
Maxi İletişim Center Sahibi Mehmet Erdoğan, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi nedeniyle günümüzün olmazsa olmazı cep telefonlarının da virüse karşı dezenfekte edilmek zorunda olduğunu belirterek; “Cep telefonları virüsü aktif olarak taşıyan en büyük tehlikedir. Telefonlar ya streç filmle kaplanmalı ya da günde en az 5 defa dezenfekte ilaçla silinmelidir” dedi.
 
Koronavirüs tehdidinin kol gezdiği bugünlerde cep telefonlarının mümkün olduğu kadar kimseye verilmemesi ve sadece kullanıcı kişinin kendi kullanması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, böylece virüsün kişiye geçmesinin veya kişide varsa başkasına bulaştırmasının önüne geçilebileceğini belirtti.
ERDOĞAN; “CEP TELEFONUNUZU
DEZENFEKTE EDİN”
Maxi İletişim Center Sahibi Mehmet Erdoğan, Cep Telefonunun Koronavirüsten korunması için vatandaşlara hayati önerilerde bulundu. Cep telefonunun virüs taşıma tehlikesi olduğuna dikkat çeken Erdoğan; “Evden çıkmak mecburiyetinde olanlardansanız cep telefonunuzu evden çıkmadan mutlaka dezenfekte ilaçla veya kolonya ile tertemiz olacak şekilde silin veya telefonu streç filmle sarın. Eve gelir gelmez de streç filmi hemen çıkarıp çöpe atın. Cep telefonundan virüs kapmayın. Covid-19 salgını boyunca akıllı cihazların temizliğine her zamankinden daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir. Koronavirüsünün oda sıcaklığındayken metalde, camda, seramikte ve plastikte günlerce canlı kalması, cihazlarda da etkili bir temizleme yöntemi uygulanmasını gerekli kılıyor” dedi.
“CEP TELEFONUNUN ÜZERİNE DİREKT
OLARAK TEMAS ETTİRMEYİN”
Çünkü, akıllı cihazlarda parmakların hareketini sağlayan kaplamanın dezenfekte ilacının direkt olarak üzerine dökülmesinden zarar görebileceğini ifade eden Erdoğan; “Bu nedenle dezenfekte ilacını direkt olarak cep telefonunun üzerine dökmek yerine fısfıs şeklinde püskürttükten sonra özel cam silici bezlerle (güderi gibi) silinmesi gerekmektedir. Cep Telefonlarında uyguladığımız bu sistem Tablet, akıllı saat, diz üstü bilgisayar, kulaklık gibi ürünler için de aynı şekilde uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °