Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

UYUMDER Başkanı İbrahim Uzunköprü; Bu işin Zengini – Fakiri Yok!

UYUMDER Başkanı İbrahim Uzunköprü; Bu işin Zengini – Fakiri Yok!

ISPARTA 18.09.2023 17:55:00 0
UYUMDER Başkanı İbrahim Uzunköprü;  Bu işin Zengini – Fakiri Yok!

Isparta Uyuşturucu ile Mücadele Derneği (UYUMDER) Başkanı İbrahim Uzunköprü, uyuşturucu belasının zengin – fakir demeden toplumda tüm kesimleri derinden etkilediğini belirterek; “Bizler de bu belanın toplumumuzdan uzak tutulması için gece – gündüz demeden çalışıyoruz” dedi. 

Isparta UYUMDER tarafından önümüzdeki ay yapılacak olan Yardım, Kermes, Konferans, Festival şeklinde yapılacak olan programın içeriği ile ilgili olarak geçtiğimiz gün Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Toplantı salonunda saat 21.00’de geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Başkan veya Temsilcisi katıldı. 

BAŞKAN UZUNKÖPRÜ; UYUŞTURUCU 

KULLANIMINDA ARTIŞ KORKUTUCU”

Toplantıda bir konuşma yapan Isparta Uyuşturucu ile Mücadele Derneği (UYUMDER) Başkanı İbrahim Uzunköprü, uyuşturucu konusundaki acı tabloyu gözler önüne serdi. Başkan Uzunköprü konuşmasında; “Gerek Emniyetimizin gerekse bizim bu konudaki çalışmalarımıza rağmen maalesef uyuşturucu kullanımının önüne geçilemiyor. Sessiz sedasız bir canavar gençlerimizi hayatlarını kemiriyor. Madde kullanımıyla ilgili mücadelede hepimizin üzerine görevler düşmektedir. Mücadeleyi sadece polise bırakmamak lazımdır. Hepimiz toplu olarak bir mücadele içinde olmalıyız.

Eğitim, aile, devletin sorumlulukları hepsi birden bu bela ile mücadelede önemli konu başlıkları. Sadece narkotik polisleri bu sorunu çözemez. Evet, her olaya müdahale etsellerde en önemli görev ailelerden, Anne ve Babalardan başlıyor. Çocuklarımız ve gençlerimizi kurtarmak için Polis ile el ele vererek birlikte çalışmalıyız. Okullarda madde kullanımı konusunda öğretmenlere de büyük görevler düşmektedir. Tabi ki en büyük etki ailede başlıyor…

Bize UYUMDER olarak ne işadamlarının çocukları geliyor, ne bürokrat veya tanınmış insanların çocukları geliyor. Hepsi bizde tedavi ve eğitim görüyor. Bu işin zengini fakiri yok. Bu illet hepimizin çocuğunu bulabilir. Çok dikkatli olmalıyız. 

İşte bu noktada, biz de UYUMDER olarak, önümüzdeki ay Yardım, Kermes, Konferans, Festival şeklinde geniş kapsamlı bir program icra etmeyi planlıyoruz. Bu programımızın da uyuşturucuya bulaşmış çocuklarımızın tedavisi konusunda önemli bir etken olacağını düşünüyorum” dedi.


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °