Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Ünlü Eğitimci Yazar, Yaşam Ve Öğrenci Koçu Nagihan Akkoç; Sorun Değil, Çözüm Odaklı Düşünün

Ünlü Eğitimci Yazar, Yaşam Ve Öğrenci Koçu Nagihan Akkoç; Sorun Değil, Çözüm Odaklı Düşünün

ISPARTA 28.05.2023 17:10:00 0
Ünlü Eğitimci Yazar, Yaşam Ve Öğrenci Koçu Nagihan Akkoç;  Sorun Değil, Çözüm  Odaklı Düşünün

Türkiye genelinde verdiği eğitimlerle dikkat çeken Ünlü Eğitimci Yazar, Yaşam ve Öğrenci Koçu Nagihan Akkoç, Memur – Sen Kadın Kolları ve Engelliler Komisyonu Başkanlıklarının daveti üzerine Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam-hatip ortaokulu ile yapılan Simurg Koçluk Projesi kapsamında Isparta’ya geldi. 

Geçtiğimiz gün Öğretmenevinde gerçekleştirilen programa; Ünlü Eğitimci Yazar, Yaşam ve Öğrenci Koçu Nagihan Akkoç ve Eğitim Ekibinin yanı sıra Memur – Sen Isparta Kadın Kolları Başkanı Semra Çöl ile Memur Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan ve diğer eğitimciler katıldı. 

PROJE ŞEHİT KOMİSER MUHSİN KİREMİTÇİ İMAM 

HATİP ORTAOKULUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

LGS hazırlık öğrencilerinin potansiyellerini keşfetmeleri,  farkındalıklar kazanmaları,  LGS sürecini akademik, bilişsel ve duygusal alanlarda sağlıklı şekilde sürdürmeleri, sorun değil, çözüm odaklı düşünebilme becerisi kazanabilmeleri,  sorumluluk alarak hedefe doğru harekete geçebilmeleri ve tabi ki sınav engellerini aşabilme becerisi kazanmaları için öğrenciyi desteklemek ve sınav yolculuğunda ona profesyonel koçluk yaklaşımıyla eşlik etmek üzere hazırlanan “SİMURG KOÇLUK PROJESİ”, Tefviz DER. bünyesindeki Öğrenci Ajandasının profesyonel koçları tarafından Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle gerçekleştirildi. 

BAŞARININ KODLARI…

Her hafta belirlenen konularda alanında uzman MYK ve ICF belgeli profesyonel koçların verdiği eğitimlerin dışında üç ay süren öğrencilerle birebir koçluk görüşmelerinin yapıldığı Türkiye’nin en kapsamlı öğrenci koçluk programlarında olan Simurg Koçluk Programı, 25 Mayıs Perşembe günü,  Isparta Öğretmenevi Konferans Salonunda öğrenci ve koçların bir araya geldiği muhteşem bir kapanış programıyla sürecin sınav hazırlık etabını tamamladı.

Programda Tefviz Akademi kurucuları Profesyonel Koç ve Eğitimci Nagihan AKKOÇ ve Semra Çölü’n sunduğu  “BAŞARININ KODLARI” semineriyle öğrencilere sınav öncesi son dokunuşların yapılmasının ardından programa katılan öğrencilerin aileleriyle de bir araya gelinerek süreç içinde yapılan çalışmalar değerlendirildi. Olumlu geri bildirimlerin alındığı toplantıda veliler, Simurg Koçluk Programı sonunda öğrencilerde gördükleri gelişimi anlatarak proje yürütücülerine teşekkürlerini sundu. 

ÖĞRENCİ VE KOÇLAR ARASINDA 

SICAK VE SAMİMİ BAĞ KURULDU

Günün sonunda Simurg öğrencilerine özel bir oturumla sınav öncesi telkin çalışmaları yapıldı. Çevrimiçi yapılan bir programda öğrenci ve koçlar arasında kurulan sıcak ve samimi bağ dikkatlerden kaçmadı. Okula Aile Birliği,  Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu ve TEFVİZ DER. (Tefviz Eğitim, Kültür ve İletişim Derneği) , Tefviz Akademi ve Öğrenci Ajandasının birlikte yürüttüğü Simurg Koçluk Programının öğrencinin akademik başarısına olumlu katkılarının raporlandırıldığı bir toplantı ve gelecek yılın yeni proje planlarıyla program sona erdi.

İŞTE O PROGRAMDAN GÖRÜNTÜLER; 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °