Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Umre yolcuları Dualarla Uğurlandı

Umre yolcuları Dualarla Uğurlandı

ISPARTA 27.10.2019 11:44:00 0
Umre yolcuları 
Dualarla 
Uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umreye gitmek üzere Isparta İl Müftülüğüne kayıt yaptıran 59 kişilik umre grubu, dün Bilal – i Habeşi Camiinden kutsal topraklara uğurlandı.
 
Umre grubunu uğurlama törenine İl Müftüsü Bayram Şahin, Hac ve Umre Şube Müdürü Zeki Nalça umrecilerin yakınları ve arkadaşları katıldı.
 
Davraz Mahallesindeki Bilal – i Haberi Camii Avlusunda gerçekleştirilen umreye gidecek vatandaşlara yönelik düzenlenen uğurlama merasimi Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İl Müftüsü Bayram Şahin, umrecilere hitap ederek umrecilerin dikkat etmesi gereken hususları hatırlattı.
Şahin, kutsal topraklara ulaşıp Kabeyi görünce ilk yapacakları duanın makbul dualardan olduğunu, bu duada İslam ümmetinin içinde bulunduğu sıkıntılardan bir an evvel kurtulmaları için samimi dualarda bulunmalarını aynı zamanda orada karşılaşacakları her türlü meşakkate güzel bir sabır göstermeleri gerektiğini bildirerek umreciler için uğurlama duası yaptı.
Daha sonra Müftü Şahin, onlardan özelde ülke genelde bütün dünya Müslümanlarının huzur ve mutluluğu için dua etmelerini istedi.
Tören, Umreye gidecek olan 59 vatandaşın yakınlarının helalleşmesiyle sona erdi.
 
 

Anahtar Kelimeler: yolcularıdualarlauğurlandı umre
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °