Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Ulusumuza Egemenlik Çocuklarımıza Yaşanabilir Gelecek İçin Söz Veriyoruz

Ulusumuza Egemenlik Çocuklarımıza Yaşanabilir Gelecek İçin Söz Veriyoruz

ISPARTA 23.04.2023 13:16:00 0
Ulusumuza Egemenlik  Çocuklarımıza Yaşanabilir Gelecek  İçin Söz Veriyoruz

CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı. Yıldız, “Bu ülkede çocuklarımıza yaşanabilir, mutlu ve umutlu günler bırakmak için çalışmak hepimizin asıl sorumluluğudur. Bu vesileyle bir kez daha ulusumuza egemenlik, çocuklarımıza da yaşanabilir bir gelecek inşa etmek için söz veriyoruz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, yayınladığı mesajda “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yedi düvele karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin ardından 23 Nisan 1920’de ilk meclis kurulmuş ve o günden bu yana egemenliğimizin simgesi olmuştur. 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Dünya çocuklarına duyduğu büyük sevginin ve çocuklara verdiği önemin ifadesi olarak, Milli Bayramımız olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. 

Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

Ancak bugün gelinen noktada, ülkemizde yaşayan ve geleceğimizin temeli olan çocuklar, bugünü bir bayram olarak kutlamaktan uzak, yaşadığı sorunların mücadelesiyle geçiriyor.

Nüfusumuzun yaklaşık üçte birini oluşturan çocuklar, ne yazık ki hem çok ciddi sorunlar yaşıyor hem de bu sorunların çözülmesinde çocuğun yüksek yararını dikkate alan uluslararası haklarından mahrum bırakılıyor.

Ülkemizde milyonlarca çocuk, Ata’larının onlara armağan ettiği 23 Nisan’ı bir bayram olarak yaşayamıyor.  Çünkü "çocuk evlilikleri", "çocuk işçiliği", "çocuk yoksulluğu", “yetersiz ve yanlış beslenme”, "kaliteli ve yeterli bakım ve koruma eksikliği", "şiddet ve dayak", "ihmal, istismar ve taciz", "düşük nitelikli eğitim", "sağlık, adalet ve sosyal hizmetlere erişim" gibi çok sayıda sorun yaşıyor.

Bu ülkede çocuklarımıza yaşanabilir, mutlu ve umutlu günler bırakmak için çalışmak hepimizin asıl sorumluluğudur. Bu vesileyle bir kez daha ulusumuza egemenlik, çocuklarımıza da yaşanabilir bir gelecek inşa etmek için SÖZ VERİYORUZ. 

Çocuklarımızın mutlu ve umutlu bayramlar yaşaması temennilerimle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım” ifadelerine yer verdi. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °