Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ulu Camiinde Teravih Sonrası Çay İkramı Devam Ediyor; Yıllardır Süregelen Gelenek

Ulu Camiinde Teravih Sonrası Çay İkramı Devam Ediyor; Yıllardır Süregelen Gelenek

ISPARTA 19.04.2022 06:03:00 0
Ulu Camiinde Teravih Sonrası Çay İkramı Devam Ediyor; 
Yıllardır
Süregelen 
Gelenek
Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Isparta’nın en merkezi camisi konumundaki Tarihi Ulu Camiinde, Teravih Namazı sonrası vatandaşlara çay ikramı yapılıyor.
 
Hayırsever vatandaşların katkılarıyla gerçekleştirilen ve yıllardır süregelen bu gelenek bu yılda devam ediyor.
NAMAZDAN ÇIKANLAR
SICAK ÇAYLARINI İÇİYOR
Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle 'Geleneksel Teravih Buluşmaları' adıyla başlatılan Teravih Namazı sonrası cami bahçelerinde yapılan çay ikramında namazdan çıkan vatandaşlar çaylarını alarak soğuk akşamlarda sıcacık çay içmenin keyfini yaşıyor.
“VESİLE OLANLARDAN
ALLAH RAZI OLSUN”
Caminin avlusunda ve dışındaki banklarda oturarak çaylarını yudumlayan vatandaşlar, verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Ramazan ayının iyilik, yardımlaşma ve bereket ayı olduğunu söylediler. Vatandaşlar; “Bu mübarek ayda sabrın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerini yaşıyoruz. Bu güzel Ramazan akşamlarında her akşam camimizde ibadetimizi yaptıktan sonra çaylarımızı içip, arkadaşlarla hasbıhal ediyoruz. Oldukça verimli geçen bu sohbetlerimizde, yeni bilgiler ediniyoruz bu da ufkumuzu genişletmemize vesile oluyor. Böyle güzel bir geleneğin sürmesini sağlayanlardan Allah razı olsun. Onlara teşekkür ediyoruz” dediler.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °