Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ulu Cami yanındaki park görsel güzelliğiyle büyülüyor; Isparta, Çiçek Bahçesine Döndü

Ulu Cami yanındaki park görsel güzelliğiyle büyülüyor; Isparta, Çiçek Bahçesine Döndü

ISPARTA 3.05.2020 09:50:00 0
Ulu Cami yanındaki park görsel güzelliğiyle büyülüyor; 
Isparta, 
Çiçek 
Bahçesine 
Döndü
Isparta Belediyesi’nin kurduğu serada üretilen kadife ve begonya çiçekleri, kentin cadde, bulvar ve parklarını süsledi. Bu durum, yeni kurulan Ulu Cami önündeki parkta net bir şekilde kendini gösterdi.
 
Isparta Belediyesi kentin dört bir yanına diktiği çiçekleri, kendi serasında yetiştiriyor. Özenle yetiştirilen çiçekler daha sonra ise kentte cadde, bulvar ve parkları süslüyor. Yapılan çalışmalarla Isparta adeta çiçek bahçesine dönmüş durumda.

ULU CAMİİ YANINDAKİ
PARK TAMAMLANDI
Isparta’nın çiçek bahçesine döndüğünü gösteren en güzel alanlardan birisi de yaklaşık iki aydır üzerinde çalışma yapılan Tarihi Ulu Camii yanındaki park alanı oldu. Söz konusu alanda tüm peyzaj çalışmaları tamamlandı ve ortaya mükemmel bir görsel şölen çıktı.
BAŞDEĞİRMEN; “MEZBELELİKTEN KURTARIP
MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURDUK”
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Bilindiği gibi, Ulu Camiinin yanındaki başta tuvaletler olmak üzere oradaki park alanı tam bir mezbelelikti. Biz orada yaklaşık iki ay önce geniş kapsamlı bir çalışma başlattık ve başta tuvaletler olmak üzere oradaki tüm olumsuz görüntüyü kaldırdık. Yerine ise modern bir tuvalet yaparak parkı da baştan sona yeniledik.

“ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA
VATANDAŞLARIMIZA ‘GÖRSEL
ŞÖLEN’ SUNUYORUZ”
Bu kapsamda; Yaptığımız peyzaj uygulamalarında maliyeti düşürmek amacıyla mevsimlik çiçekleri kendi seralarımızda üretiyoruz. Daha sonra ise ürettiğimiz çiçekleri kentin çeşitli noktalarına dikerek vatandaşlarımıza adeta görsel şölen sunuyoruz. Bu anlamda seramızda ürettiğimiz yaklaşık 10 bin kadife çiçeği ve 7 bin begonyayla Isparta’da şehrimizin cadde, bulvar ve parkları rengarenk görünüme kavuşturduk" dedi.
“PEYZAJ ÇALIŞMALARIMIZ
YIL BOYUNCA SÜRECEK”
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kentin görüntüsünü canlandırmak ve yeşil dokusunu korumak amacıyla yıl boyunca peyzaj uygulaması çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, yeşillendirme çalışmalarıyla şehre soluk aldırdıklarını sözlerine ekledi.

 
 
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °