Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

Ülkü’de miniklerin doğa ve hayvan sevgisi

Ülkü’de miniklerin doğa ve hayvan sevgisi

ISPARTA 31.05.2017 06:00:00 0
Ülkü’de miniklerin doğa ve hayvan sevgisi
Ülkü İlkokulu 1-D ve 1-F sınıfı öğrencileri, Doğayı korumak ve yaşatmak ünitesi kapsamında saksılara diktikleri çiçekleri ve evlerinde besledikleri hayvanları okulda sergi açarak farkındalık oluşturdular. 1 D Sınıfının Öğretmeni Nazik Demiroğlu “Bu yaşlarda bu sevgiyi ekersek, ektiğimiz çiçekler gibi mutlaka bu yeşerecek ve büyüyecek. Bir yerlerde bu insanlar da artık dallanıp, budaklanarak bu sevgiyi aşılayacaklar” dedi.
 
Ülkü İlkokulu 1-E ve 1-F sınıfı öğrencileri, Doğayı korumak ve yaşatmak ünitesi kapsamında ilginç bir etkinliğe imza attı. 20 gün önceden diktikleri çiçekler ile evlerinde besledikleri hayvanları okulda sergi açarak, doğa sevgisi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje okul öğrenicilerinden yoğun ilgi gördü. 
1-D Sınıf öğretmeni Nazik Demiroğlu ve 1-F Sınıf öğretmeni Lale Karcı projenin öğrenciler tarafından beklediklerinin üzerinde sahiplenildiğini söyledi. 1-D Sınıf öğretmeni Nazik Demiroğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Ramazan ayının da araya girmesi projemize vesile oldu. Her zaman bencillikten, değerlerimizin, yardımlaşmanın, dayanışmanın, insan sevgisinin günümüzde artık kaybolduğundan bahsediyoruz. Bunları yaşatmanın da en güzel yolu öncelikle sadece insan sevgisi değil, canlı sevgisidir. Önce bitkilerimiz ve hayvanlarımızdan başlarsak, onlar bize karşılık verirler. İnsanoğlu bencildir, almadan zaten vermez ve bir adım atmaz. Onun için biz onlardan karşılıksız önce alacağız, sonra adımlarımızı atacağız. Dolayısıyla içimize küçük yaşlarda hayvan ve bitki sevgisi yerleşirse, onlara zarar geldiğinde etrafımızdaki insanların değerini, kıymetini daha iyi bileceğiz. O yüzden önce ailemize ve etrafımızdaki insanlara sahip çıkacağız. İçimizdeki birazcık da olsa var olmanın sevgisini yaşatmaya çalışacağız. Bu yaşlarda bunu ekersek, ektiğimiz çiçekler gibi mutlaka bu yeşerecek ve büyüyecek. Bir yerlerde bu insanlar da artık dallanıp, budaklanarak bu sevgiyi aşılayacaklar. Bu yıl bu etkinliği düzenledik. Umarım bu bir başlangıç olur. Bunun gibi başka değerleri, güzellikleri, sevgileri çocuklarımızın yüreğine ekmek bizlerin işi diye düşünüyorum. Öğretmenlik sadece akademik olarak testlere, sınavlara hazırlamak değildir. Bu iş para için de yapılmaz. Eğer insanlığa, sevgiye, yardımlaşma ve dayanışmaya ait bir şeyleri çocuklarımızın yüreğine ekebilirsek ne mutlu bize. Bu yolda amaçlarımızı gerçekleştirmeye çalışacağız. Onlar da kendi çocuklarına ve kendi nesillerine yerleştirecek. Bu tüm dünya için geçerli” dedi.
Öğrencilerin projeyi sahiplenmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Demiroğlu “Çocuklar benden önce heyecanlandı. Ben küçük bir etkinlik olacak diye düşünüyordum ama çocuklar o kadar çok heyecanlanmışlar ve o heyecanı o kadar büyültmüşler ki beklentimin üstünde güzellikler geldi. Bizim böyle biraz tedbirli, soğuk olarak yaklaştığımız hayvanlara küçük kardeşini seviyor gibi yaklaşmaları çocukların temiz bir yürek taşıdığının kanıtı. Bunu muhafaza edebilirsek ne mutlu. Çevre ünitemizin konusu gereği doğayı korumak ve yaşatmak adlı konumuzun gereğiydi. Çocuklarımız biraz da sevgilerini katarak bu projeyi geliştirmişler” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °
Cuma 20.7 ° / 10.3 °