Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Ulaşım projeleri Isparta ve Burdur'u el ele büyütecektir

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ulaştırma Bakanlığı'nın programladığı Dostluk Yolu, Hızlı Tren ve Ankara-Antalya-Alanya ile İzmir-Antalya otobanlarının Isparta ve Burdur'a güç katacağını söyledi.

ISPARTA 27.06.2016 05:25:00 0
Ulaşım projeleri Isparta ve Burdur
AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, kendi şehrinde dağ yolunun duble yol haline getirilmesinin Isparta'nın menfaatine olacağı yönündeki tepkilere  katılmadığını söyledi. Isparta ve Burdur siyasilerinin ortak kararıyla dağ yolunun duble yol haline getirilmesinin planlandığının altını çizen Özçelik, Akdeniz'e şu açıklamalarda bulundu:
 
SAYIN BAŞBAKANIMIZIN
SÖZÜ İLE BAŞLATILDI
           
Sayın Başbakanımız Ulaştırma Bakanı iken Isparta ziyaretlerinde bu yol konusu gündeme gelmişti. Bu yolun yapılacağına dair söz vermişti. Söz üzerine Karayolları ağına alınması gerçekleşti. Isparta-Burdur arasındaki yolun dostluk yolu olduğunu ve bu isme büyük rağbet olduğunu gördük. O yoldan gelip-gidenler baktığında araç trafiğini net göreceklerdir. Esnafların karşılıklı gelip gittiğini görecektir. Isparta'dan tanıdığım esnafların, Burdurlu esnafların bu yolu kullanması ticari açıdan 2 şehre katkı sağlayacaktır. Süreyya beyin yol konusunda Bakanlıkla irtibatı devam etti. 2 şehre büyük güç katacaktır.
 
2 KENTE DE BÜYÜK
GÜÇ KATAKCAKTIR
           
Burdur kamuoyundaki açıklamalarda 'Burdur zarar görecek' yaklaşımını benimsemiyorum, kabul etmiyorum. Bu yolun standartlarının yükseltilerek yapılması gerekiyor. Şu anki proje standart ve viyadükle yol yapımı söz konusu. Biz bunu gerçekleştireceğiz. İki ilin siyasileri olarak bu yolun yapımını mutlaka gerçekleştireceğiz. Burdur'da da Isparta'da da esnaflarımız, sanayi kuruluşlarımız var. Isparta'daki arkadaşlarımız Burdur'da ticari faaliyetlerde bulunuyor. Aksi olsa Isparta'da büyük mağaza açar, müşterinin gelmesini bekler. Burdur'da çarşıda Ispartalı esnaflarımız var. Burdur'da imalat yapan arkadaşlarımız Isparta'da iş yapıyor. Güzergah değişeceği endişeleri var. Güzergah değişikliği kesinlikle yok. Biz biran önce bu projeyi gerçekleştirmeliyiz.
 
HIZLI TREN VE OTOBAN PROJELERİ
           
Burdur sınırları içerisinden geçecek. Önemli olan istasyondur. İstasyon Burdur-Isparta ortak sınırımızda. Burdur merkezinden içinden bir güzergah yok. Dolayısıyla Ankara-Antalya-Alanya otobanı, İzmir-Antalya otobanı Bucak Kızılkaya yol kavşağında birleşiyor. Hızlı tren istasyonu 2 ilimizin sınırının olduğu noktada. Burdur'a geldikten sonraki süreçte en fazla tüneli olan hızlı tren ağı olacak."

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °