Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Türkiye'nin Kuraklık Haritası Yayınlandı; Isparta Şiddetli Kuraklık Yaşayan İllerin Başında

Türkiye'nin Kuraklık Haritası Yayınlandı; Isparta Şiddetli Kuraklık Yaşayan İllerin Başında

ISPARTA 27.01.2023 11:52:00 0
Türkiye

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2022 yılına ait son kuraklık haritasını yayınladı. Yağışların mevsim normallerinin dışında seyretmesi barajlardaki su doluluk oranlarının düşmesi kuraklık riskini gündeme getirdi. Söz konusu haritada Isparta ‘şiddetli kuraklık yaşayan iller arasında’ yer aldı. 

Meteoroloji’nin üç aylık kuraklık haritasına göre Eylül, Ekim ve Kasım aylarında Türkiye’nin farklı bölgelerinde kuraklık yaşanırken, Aralık ayında Isparta kuraklık yaşayan illerin başında yer aldı.

ISPARTALI ÇİFTÇİLER ENDİŞELİ

Yaşanan kuraklıktan dolayı endişelerini dile getiren Ispartalı çiftçiler; “Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2022 yılına ait son kuraklık haritalarını yayınladı. Aralık’ta ülkemizin önemli bölümü kuraklık yaşadı. Isparta ise ‘şiddetli kuraklık’ yaşayan illerin başında. Kuraklık devam ederse tehlike büyük. Özellikle tarımsal üretim zora girecek, su Kaynakları azalacak. Rabbim rahmetinden mahrum bırakmasın” dedi.

Marmara Bölgesi'nin bütününde; Ege Bölgesi’nin bazı kıyı ilçeleri hariç kalan kesimlerinde; Akdeniz Bölgesi’nin küçük bir bölümünde, İç Anadolu Bölgesi’nin ortası ile batısında; Karadeniz Bölgesi’nin batı, orta ve doğudaki bazı parçalarında; Doğu Anadolu Bölgesi’nin ortası ile kuzey kesimlerinde; Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ise bazı bölümlerinde farklı şiddetlerde kuraklık etkili oldu.

Bu sayılan yerlerden Marmara, Trakya ve İç Anadolu bölgelerinin bazı yerlerindeki kuraklık olağanüstü kuraklık, çok şiddetli kuraklık ve şiddetli kuraklık düzeyinde yaşandı.

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °