Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Türkiye’de İlk Olan Isparta Zeka Oyunları Mimar Sinan Ligi’nde; Ödüllerini Aldılar

Türkiye’de İlk Olan Isparta Zeka Oyunları Mimar Sinan Ligi’nde; Ödüllerini Aldılar

ISPARTA 19.05.2023 14:25:00 0
Türkiye’de İlk Olan Isparta Zeka Oyunları Mimar Sinan Ligi’nde;  Ödüllerini Aldılar

Türkiye’de İlk Olan Isparta Zeka Oyunları Mimar Sinan Ligi ödül töreni gerçekleştirildi.

Türkiye'de kapsam, uygulama ve içerik bakımından ilk olan Isparta Zekâ Oyunları Mimar Sinan Ligi ödül töreni Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, İl Millî Eğitim Müdür V. Fevzi Güçlü ile okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve halkın katılımıyla IBKM'de gerçekleştirildi.

PROJEYE 78 İLKOKULDAN

534 ÖĞRENCİ KATILDI

İl Millî Eğitim Müdürlüğünün il genelindeki temel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin bilişsel, sosyal duygusal ve akademik başarılarını artırmak amacıyla 8 Şubat – 10 Mayıs 2023 tarihleri arasında Zekâ Oyunları Mimar Sinan Ligi Projesi yürütüldü. Projeye ilimiz geneli merkez ilçe dâhil 12 ilçeden 78 ilkokuldan 270 öğrenci, 76 Ortaokuldan 264 öğrencinin katılımı ile toplam 534 öğrenci katılmış 7'si yürütücü olmak üzere 49 Öğretmen hakem olarak görev aldı.

AMAÇ; MİMAR SİNAN’IN TANITILMASI 

Türkiye'de kapsam, uygulama ve içerik bakımından ilk olan Isparta Zekâ Oyunları Mimar Sinan Ligi Projesi diğer illere örnek oldu. Proje aracılığıyla Mimar Sinan'ın da tanıtılması amaçlandı. Projede emeği geçenlere teşekkür edilerek dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

TÜRKİYE’DE İLK OLAN ISPARTA ZEKA OYUNLARI 

MİMAR SİNAN LİGİ ÖDÜLLERİNDEN GÖRÜNTÜLER; 

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °