Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Türkiye Şampiyonasında Isparta’yı Temsil Edecekler, Milli Güreşçilerimiz İddialı Hazırlanıyor

Türkiye Şampiyonasında Isparta’yı Temsil Edecekler, Milli Güreşçilerimiz İddialı Hazırlanıyor

ISPARTA 7.12.2022 15:22:00 0
Türkiye Şampiyonasında Isparta’yı Temsil Edecekler,  Milli Güreşçilerimiz  İddialı Hazırlanıyor

Isparta Belediyesi’nin sporcuları olan Milli Güreşçiler Kadriye ve Cansu Aksoy, Ocak ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor. Konya Mutfağı önceki gün kendilerine moral yemeği düzenledi. 

 

KADRİYE VE CANSU AKSOY; “ISPARTA’YI

EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ” 

Daha önce Balıkesir adına yarıştıklarını ancak, Isparta Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Ramazan Kabalak’ın girişimleriyle Isparta Belediyesi Güreş Takımına katıldıklarını ifade eden Milli Güreşçiler Kadriye Aksoy ve Cansu Aksoy, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Bizler geçtiğimiz yıllarda çok sayıda şampiyonaya katılıp dereceler aldık. O yıllarda Balıkesir adına yarışıyorduk. Sağolsun Ramazan Kabalak Başkanımız devreye girerek bizi Isparta Belediyesinin Güreş Takımına kazandırdı. Bu konuda bizlere destek veren Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen’e de şükranlarımızı sunuyoruz. Şimdi, Isparta Belediyesi adına yarışıyoruz. 

“TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDAN 

DERECEYLE DÖNECEĞİZ” 

Önümüzdeki Ocak ayında Türkiye Şampiyonası var. Bu şampiyonaya sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. İnşaallah bu şampiyonadan dereceyle döneceğiz. Daha sonra ise Olimpiyatlara hazırlanacağız” dediler. 

KOÇAK; “ASIL HEDEFİMİZ OLİMPİYATLAR” 

Milli Güreşçiler Kadriye Aksoy ve Cansu Aksoy’un Antrenörü Devran Koçak da konuşmasında; “Ben de Milli Sporcuyum ve aynı zamanda milli sporcu antrenörlüğü yapıyorum. Kadriye ve Cansu için şuanda önce Türkiye şampiyonası var, ardından olimpiyatlar. Asıl hedefimiz olimpiyatlar. Dolayısıyla uluslararası dereceler elde etmek istiyoruz. Bu iki sporcumuz daha önce Balıkesir adına yarışıyordu. Ramazan Başkanımızın girişimleri sonucu şimdi ise Isparta adına güreşeceğiz artık” dedi. 

KABALAK; “ÖNCEKİ BELEDİYE 

YÖNETİMİ BANA ‘BU İŞLER BOŞ İŞLER’ DEDİ” 

Isparta Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Ramazan Kabalak ise konuşmasında; “Bu kızlarımız Ispartalı yani hemşehrimiz. Diğer iller adına güreştiklerini öğrenince üzüldüm ve böylesine başarılı sporcular neden başka iller adına güreşsin ki, diyerek kendilerini Isparta’ya getirdik. Bu konuda ilk etapta ben durumu geçmiş Belediye yönetimine ilettim ve bu başarılı kızlarımızı Isparta Belediyesi adına güreştirelim dediğimde bana bu işler boş işler dediler. 

“ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN BAŞKANIMIZ 

DUYARLILIĞINI ORTAYA KOYDU” 

Daha sonra Şükrü Başdeğirmen başkanımıza durumu anlattık ve bu kızlarımız benim hemşerim aynı zamanda Ispartalılar o kadar milliyetçiler ki, beden eğitim akademisini seçmişler başarılılar kariyerleri dolu. Dünya ve Avrupa şampiyonluğu var dedim. Sağolsun kızlarımızın istediklerini Başdeğirmen başkanımız gerçekleştirdi ve üzerine düşeni yaparak Isparta Belediyesi spor müdürüne talimat verdi. Kızlarımızdan da şampiyonluk sözü aldı. İnşallah önümüzdeki aylarda yapılacak Türkiye şampiyonası ve olimpiyatlarda kendileri Isparta Belediyesinin adını duyurmuş olacaklar.

“MEHMET BEYE 

TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 

Tabi kızlarımızın çalışmalarını sürdürürken güçlenmeye ve kaloriye ihtiyaçları var. Sağolsunlar bu konuda Konya Mutfağımız sporcularımızı bu akşam ağırladı. Mehmet beye çok teşekkür ediyorum” dedi. 

TURHAN; “SPORA VE SPORCUYA HER

ZAMAN DESTEK VERMEYE HAZIRIZ” 

Konya Mutfağı sahibi Mehmet Turhan da konuşmasında; “Ramazan Başkanımız durumu bize ilettiğinde hemen konuya duyarlılık göstererek sporcu kızlarımızı ağırlamak istedik. Bizler sporu ve sporcuyu seviyoruz gereğini yapmaya çalışıyoruz. Kadriye ve Cansu geçmişten günümüze güzel başarılar elde etmişler yani başarıları çok. Biz de Konya Mutfağı olarak spora ve sporcuya her zaman destek olmaya hazırız” dedi. 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °