Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye Futbol Federasyonu’nun; Naklen Yayın İşi Patladı!

Türkiye Futbol Federasyonu’nun; Naklen Yayın İşi Patladı!

SPOR 17.11.2023 09:38:00 0
Türkiye Futbol Federasyonu’nun;  Naklen Yayın İşi Patladı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Filbox arasında resmileşmeyi bekleyen yayın anlaşması daha başlamadan bitti. 

FEDERASYONUN 2. VE 3. LİGLER İÇİN NAKLEN

YAYIN KONUSU BİR TÜRLÜ DİKİŞ TUTMUYOR! 

Türkiye Futbol Federasyonu, yaklaşık 3 yıldır naklen yayın konusunda bir türlü istediği gibi sonuçlar alamıyor veya naklen yayın hakkını alan şirketler ya batıyor, ya kaçıp gidiyor. Bu nedenle, federasyon bir türlü 2. Ve 3. Lig maçlarını düzgün bir şekilde naklen yayınlanmasını sağlayamıyor. 

NAKLEN YAYIN FİYASKOSU 

FUCHSPORTS İLE BAŞLADI 

Ispartaspor’un da yer aldığı TFF 2. Lig ile 3. Lig’in canlı yayın haklarını geçtiğimiz yıl Lüksemburg merkezli olduğu ifade edilen Fuchsports almıştı. Uzun bir süre yayınları internet üzerinden futbolseverlere ulaştıran platform ile TFF arasında alacak verecek konusuyla ilgili olarak bir anlaşmazlık yaşanmıştı ve anlaşma apart topar feshedilmişti. 

SÜPER KANAL SPORT DAHA

BAŞLAMADAN BİTTİ 

Bu sezon başında ise 2. Ve 3. Lig maçlarının Süper Kanal Sport’tan yayınlanacağı açıklandı ama bu kanal daha naklen yayın yapamadan patladı gitti. Yeni sezonda ise farklı bir platformun maç maç pazarlayarak devam eden sistemi de sona ererken bazı takımlar ise kendi resmi hesaplarından canlı yayın yapmayı tercih etti. Konu tam bir yılan hikayesine döndü. 

SON FİYASKO FİLBOX’TAN 

Yaşanan bu gelişmenin ardından adı geçen liglerin maçlarının herhangi bir yayını yapılmamaya başlandı. 

FİLBOX DA GERİ ADIM ATTI! 

Tüm bu gelişmelerin ardından bu kez de gündeme yayın haklarıyla alakalı olarak Filbox isimli platform geldi. Edinilen bilgiye göre TFF ile her konuda anlaşan Filbox, tüm takımların maçlarını canlı yayınlamayı planlıyordu. Ancak yaşanan son gelişmeye göre bir türlü somut adım atılamayan anlaşmanın taraflar tarafından bozulduğu ve Filbox’un da yayın yapmaktan vazgeçtiği belirtildi. 

HER KULÜP KENDİ 

MAÇINI KENDİ YAYINLIYOR 

Şimdilik herhangi başka bir yayın talebi de olmadığından kulüplerin yine kendi maç yayınlarını kendi imkanlarıyla yapması bekleniyor. 

EN İYİSİ MAÇLARI 

TRT YAYINLASIN 

Sporseverler ise, bu işte en iyi ve en garantili kanalın TRT olduğu noktasında birleşiyor. Zira, şuanda hali hazırda Trendyol 1. Lig maçlarını yayınlayan TRT’de devlet televizyonu olmasının da verdiği güçle ne maç yayınlarında bir sıkıntı çıkıyor ne de ödemelerde. Zira, kulüpler yayın paralarını tam ve zamanında tıkır tıkır alıyorlar. 

 

 

 

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °