Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Yöneticisi A. Kadir Ersal’dan; Sert Tepki!

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Yöneticisi A. Kadir Ersal’dan; Sert Tepki!

ISPARTA 17.07.2023 18:07:00 0
Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Yöneticisi A. Kadir Ersal’dan;  Sert  Tepki!

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı ve Genel Merkez Yöneticisi Abdülkadir Ersal, emeklilere layık görülen % 25’lik zamma tepki gösterdi. Başkan Ersal; “Emekliler olarak maaşlarımıza hizmet yılı ve prime dayalı, hakkaniyetli bir artış beklerken yüzde 25 zam yapılmasıyla büyük hayal kırıklığına uğradık. Emekliler mağdur ve mutsuzdur. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli ve emekliye hak ettiği artış yapılmalıdır” dedi.  

BAŞKAN ERSAL; “BÜYÜK HAYAL

KIRIKLIĞINA UĞRADIK” 

Asgari ücretin 11 bin 402 liraya, ve en düşük memur maaşının 22 bin 017 liraya çıkarılması, emekli aylıklarına ise sadece yüzde 25 zam yapılmasının ne adalete ne hakkaniyete uygun bir durum olmadığını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı ve Genel Merkez Yöneticisi Abdülkadir Ersal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) ilk 6 aylık enflasyonu yüzde 19,77 olarak açıkladı. Oysa, çarşı – pazardaki gerçek enflasyon ilk 6 ayda yüzde 50'yi aşmış durumdadır. 

“EMEKLİLER 

MAĞDUR VE MUTSUZ”

Asgari ücret 2003'te 226 lirayken emekli taban aylığı 332 liraydı. Emekli taban aylığı, asgari ücretten yüzde 47 fazlaydı. Bugün itibarıyla emekli taban aylığı, asgari ücretten yüzde 148 düşük kaldı. SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 5,23, memur emeklisine ise yüzde 7,45 refah payı veriliyor. Emekliler olarak, maaşlarımıza hizmet yılı ve prime dayalı, hakkaniyetli bir artış beklerken yüzde 25 zam yapılmasıyla hem de bu zammın kök maaşa ilave edilmesiyle büyük hayal kırıklığına uğradık. Zira, kök maaşı 6 bin liranın altındaki emeklilerimiz yapılan zamdan zerre kadar yararlanamayacaklar ve en düşük emekli maaşı olan 7.500 lira almaya devam edeceklerdir. Emekliler mağdur ve mutsuzdur.

“YAŞLILARA GÖSTERİLEN ÖNEM, O 

TOPLUMUN UYGARLIK SEVİYESİNİ GÖSTERİR” 

Emeklilerin yüzde 80'inin asgari ücretin altında aylık almaktadır. Emeklilikte katsayı ve gösterge sistemine geçilmesini istiyoruz. Yaşlılara gösterilen önemin, o toplumun uygarlık seviyesini ortaya koyduğu bir gerçektir. Umutlarımızı kaybetmeden emeklilerin taleplerini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °