Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Türkiye’yi Türkiye Yapan İşte Bu Ruh; İlaçlama Makineleriyle Yangına Koştular!

Türkiye’yi Türkiye Yapan İşte Bu Ruh; İlaçlama Makineleriyle Yangına Koştular!

ISPARTA 4.08.2021 07:01:00 0
Türkiye’yi Türkiye Yapan İşte Bu Ruh; 
İlaçlama 
Makineleriyle
Yangına Koştular!
Dün akşam saat 21.00 sıralarında da Eğirdir Kovada Milli Parkında orman yangını çıktı. Ekipler hemen olay yerine intikal ederek yangına müdahale ederken dikkat çeken başka bir konu ise çevre köylerden imkanı ne ise onu sonuna kadar yangını söndürmek için kullanmaya çalışan köylüler oldu.
 
PKK terör örgütünün önceki gün yaktığı Sütçüler Çandır Köyünden sonra dün akşam 21.00 sıralarında da Eğirdir Kovada Milli Parkını da ateşe vermesinin üzerine ekipler hemen olay yerine intikal ederek ve canla – başla çalışarak söz konusu yangını söndürmeyi başardı.
KOVADA YANGINI FAZLA
BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ
Bu konuda yapılan acil yardım çağrısı üzerine yangın söndürme çalışmalarına yangın söndürme ekiplerinin yanı sıra; Yukarı Gökdere, Kırıntı, Tepeli, tüm köylerden vatandaşlar tonlukları doldurup Kovada Milli Parkına gelerek söndürme çalışmalarına yardımcı oldular. Saat 21.30 sıralarında başlayan yangın saat 23.00 sıralarında kontrol altına alındı ve saat 02.00 sıralarında ise tamamen söndürüldü.
İLAÇLAMA MAKİNELERİNİ
KAPAN YANGINA KOŞTU
Yangının söndürülmesinde dikkat çeken olay ise; yangının yaşandığı çevre köyler olan; Yukarı Gökdere, Kırıntı, Tepeli gibi köylerden vatandaşlar ‘Tonluk’ olarak adlandırılan ve elma bahçelerini tarımsal ilaçlamada kullandıkları makineleri suyla doldurup Kovada Milli Parkına gelerek söndürme çalışmalarına katılmaları oldu. Bu durum ‘Türkiye’yi Türkiye yapan işte bu ruh’ olgusunu bir kez daha ortaya koydu.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °