Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Türkiye sayın Bahçeli'nin kıymetini çok iyi bilmeli

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 'Sayın Genel Başkanımıza sunulan teklifler başka liderlere sunulmuş olsaydı bugün çok farklı bir Türkiye vardı' dedi.

SİYASET 5.08.2016 05:33:00 0
Türkiye sayın Bahçeli
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Türk siyasetinde ülkenin aleyhine olacak bir çok konuda Dr. Devlet Bahçeli'nin hep önemli kararlar ve adımlarıyla gündeme geldiğinin altını çizdi. Bahçeli'nin hiçbir konuyu siyasi fırsat olarak değerlendirmediğini belirten Yalçın, "eğer kendisine sunulan teklifler ve fırsatlar başka liderlere sunumuş olsaydıt bugün çok farklı bir Türkiye vardı" dedi. Yalçın, şöyle konuştu:
AZ RASTLANIR BİR LİDER
            "Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, çok uzun süre sonra az rastlanabilecek bir insan. Normal siyasi olaylarla bu olayları çok ayrı tutmak lazım. Burada AK Parti'ye destek olma gibi bir şey yok. Burada mevzubahis olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceğidir. Sayın Genel Başkanımız bunu siyasi fırsata dönüştürebilirdi ama asla yapmaz. Yapacak olsa bunu 7 Haziran'dan sonra sonra yapardı, 1 Kasım'dan sonra da yapardı. Sayın Genel Başkanımıza sunulan teklifler başka liderlere sunulmuş olsaydı çok farklı bir Türkiye vardı. O gün Devlet Bahçeli'nin kim olduğunu herkes anlamış oldu.
CEMAATLE MÜCADELEDE
HİÇ TAVİZ VERMEDİ
            Cemaatle mücadele noktasında hiç taviz vermedi. Hükümete de doğru bildiği konularda hep destek oldu. 2007 tarihinde e-muhtıra yayınlandı. Dönemin Genelkurmay Başkanı internet üzerinden uyarı gönderdi. Daha hükümet açıklama yapmadan sayın Genel Başkanımız açıklama yaptı ve ' herkes haddini bilsin' dedi. Daha geriye gidelim. AK Parti iktidara geldikten sonra MHP baraj altında kalmıştı. Biz de o dönemde şaşkın bir şekilde bekliyorduk. Sayın Genel Başkanımız 127 generala mektup yazdı. Cumhuriyet mitingleri için 'yanlış' dedi. Emekli Subaylar Derneği, partimizin genel merkez önüne siyah çelenk bıraktılar. Adına Kuvayi Milliye filan diyorlardı. Genel Başkanımız bizi 'bir tane ülkücü görürsem parti ile ilişkisini bırakmam' diye uyardı.  Daha sonra Ergenekon ve Balyoz sürecinde o mitinglere katılanların hepsi içerisine alındı. Cemaatin kumpasına geldiler. Yine 28 Şubat sürecinden sonra genel başkan oldu. O dönemde askerin yaptığı 1982 Anayasasını kimse konuşamıyordu. İlk defa sayın Genel Başkanımız 'demokratik çoğulcu bir anayasayı acilen yapmamız gerekiyor' dedi. İlk defa gündeme getiren sayın genel başkanımızdır. 2007 seçimleri 367 krizi yaşandı. 'Ben oraya gider, adayımı gösteririm' dedi ve Türkiye önemli bir krizden döndü. Başörtüsü ile ilgili konu gündeme geldi, gereğini yaptı."

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °