Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Türkiye kendi elektriğini üretmeli

Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra doğalgazımızın kesilmesinin gündeme gelmesi enerji konusundaki dışa bağımlılığımızın önemini gösterdi.

ISPARTA 19.01.2016 06:54:00 0
Türkiye kendi elektriğini üretmeli
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye’nin Rusya ile yaşadığı uçak krizinden sonra yaşananları fırsata çevirmemiz gerektiğini belirtti. Son dönemde sık sık gündeme gelen doğalgazımızın kesilmesi konusuna değinen Başdeğirmen, Türkiye’nin artık kendi elektriğini üretebilir durumda olması gerektiğini söyledi.
SAVAŞLAR ARTIK TOPLA TÜFEKLE OLMUYOR
ITSO Başkanı Başdeğirmen, şunları söyledi: “Çok kısa önce Rusya ile kriz yaşadık. Uçaklarını düşürdük, bir daha yapsalar bir daha düşürürüz.  Yapmasınlar. Bizim ülkemize gelemezler ve sınırlarımızı delemezler. Sınırlarımız bizim namusumuz. 10 tanesi gelsin 10’unu da vururuz. Bizi diz çöktürmeye çalışıyorlar. Bizim ürünlerimizi alıyorlar, bize doğalgaz veriyorlar. Doğalgaz ihtiyacımızın yüzde 99’unu yabancı ülkelerden alıyoruz.  Yüzde 80’ini ise Rusya’dan alıyoruz. Rusya ile bu kritik durumdan sonra doğalgazı kesmedi. Kesemez çünkü keserse o aç kalacak. 2 yıldır çektiği ekonomik kriz olmasaydı bizim gazımızı keserdi. Ne olurdu gazımız kesilseydi? Çok kötü durumdaydık, diz çökerdik. Savaşlar artık topla, tüfekle olmuyor, ekonomik güçle oluyor.
DIŞARIYA KARŞI GÜCÜMÜZ OLMASI İÇİN O MERMİYİ O SİLAHI ÜRETMEK ZORUNDAYIZ
Bunları fırsata çevirmemiz gerekiyor. Biz zorluk görmeden zorluğu aşacak sonuçlara ulaşamayız. 1974’te Kıbrıs harbi oldu.  Kıbrıs harbinde savaştan başarılı şekilde çıktıktan sonra dünya ülkeleri bize silah ambargosu uyguladı. Tüm güçlü Avrupa ülkeleri bu ambargoyu uyguladı. Hatta ilaç bile vermediler. Biz ne yaptık? Millî savunma gücümüzü artırmak için çalışma içerisine girdik. 20 yıl bize bir tane silah bir tane mermi satmadılar. Dışarıya karşı gücümüz olması için o mermiyi o silahı üretmek zorundayız. Şuanda milli savunmamız dünyada en önde gelen ülkelerin başında. Kendi insansız hava aracımızı üretiyoruz. Kendi insansız hava aracımızla mermi sıkabiliyoruz, bomba atıyoruz. Bunu başka ülkeler yapamadı. Kendi helikopterimizi ve tankımızı yaptık. Bunları yapamasaydık halen biz boyundurukta olurduk.
GÜNEŞ ENERJİSİ PETROLDEN 516 KAT DAHA FAZLA ENERJİ VERİYOR
Şimdi biz Rusya gazının anlamını gördük. Bize ne gibi zorluklar getirebileceğini anladık. Bu küçük bir örnek ve bizi gaza getirdi. O halde biz elektriği üretmek zorundayız.  Bugün güneş enerjisinin 1 yılda verdiği enerjiyle petrolün verdiği enerji arasında 516 misli fark var. Güneş enerjisi petrolün 1 yılda verdiği enerjiden 516 kat fazla enerji verebiliyor bize. Neden bunu değerlendirmiyoruz? En verimli, en ucuz, sıfır  maliyetli, bize Allah’ın vermiş olduğu bir lütuf.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °