Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilat Sekreteri Abdülkadir Ersal; Yüzdelik değil, Seyyanen Zam İstiyoruz!

Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilat Sekreteri Abdülkadir Ersal; Yüzdelik değil, Seyyanen Zam İstiyoruz!

ISPARTA 4.01.2021 16:04:00 0
Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilat Sekreteri Abdülkadir Ersal; 
Yüzdelik değil, 
Seyyanen Zam
İstiyoruz!
Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilat Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, memur ve işçi emeklilerine yapılan zamların sevindirici ancak yeterli olmadığını belirterek; “Yüzdelik zamlar emeklilerimizi korumadığından seyyanen zamların yapılmasını ve gerçekçi bir asgari emekli aylığının tespit edilmesini talep ediyoruz” dedi.
 
Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, bugün açıklanan memur ve işçi emeklilerine yapılan maaş zamları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
BAŞKAN ERSAL; “YÜZDELİK DEĞİL,
SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ”
Başkan Ersal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi bugün 2021 yılı birinci altı ay emekli zammı yüzde 8,36 olarak açıklandı. 2021 yılı birinci altı ay emekli zamları, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için yüzde 8,36, memur emeklileri için yüzde 7,36 olarak açıklandı. Yapılan zamların yetersiz kaldığını değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal,“Yüzdeli zamların emeklilerimizi korumadığından seyyanen zamların yapılmasını ve gerçekçi bir asgari emekli aylığının tespit edilmesini” istedi.
ZAMLARIN YANSIMASI
Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin Ocak aylıklarına yüzde 3 zam uygulanacak. Yüzde 3'lük zamma ek olarak yüzde 4,37'lik enflasyon farkı ile birlikte memur emeklilerinin aylıkları yüzde 7,36 artacaktır.
 SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılacak zam ise, son altı ayda gerçekleşen tüfe oranı olan yüzde 8,36 olarak uygulanacaktır. Buna göre; SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılacak zam emekli aylığı seviyelerine göre şu şekilde olmaktadır. 1.500 TL aylığı olan bir emeklinin alacağı zam 125,4 TL; 1.750 TL emekli aylığı olan bir emeklinin alacağı zam 146,3 TL; 2000 TL emekli aylığı olan bir emeklinin alacağı zam 167,2 TL; 2.500 TL aylık alan bir emeklinin aylığında ise 209 TL artış yansıyacaktır.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °