Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Türkiye Diyanet Vakfı'nın vekaletle kurban fiyatı açıklandı

Türkiye Diyanet Vakfı'nın vekaletle kurban fiyatı açıklandı

ISPARTA 4.08.2017 06:05:00 0
Türkiye Diyanet Vakfı
İl Müftüsü Galip Akın, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2017 yılı vekaletle kurban kesimi için yurt içinde 850 TL, yurtdışında ise 600 TL ücret belirlediğini ifade ederek, bu kapsamda kurban kestirmek isteyenlerin il, ilçe müftülüklerine müracaat etmelerini istedi.
Kurban Bayramı’na bir aydan daha az bir süre kalırken, kurbanlık telaşı da başladı. Türkiye Diyanet Vakfı da yurt içi ve yurt dışında vekaletle kurban kesimi fiyatlarını açıkladı. Konuyla ilgili bilgi veren İl Müftüsü Galip Akın, Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2017 yılı vekaletle kurban kesim programı kapsamında Afrika’da yaşanan kuraklığı da dikkate alarak, yurtiçinde 275 il ve ilçe merkezinde 35 bin hisse, yurtdışında ise 135 ülkenin 400 bölgesinde 240 bin hisse kurban kesimi ve dağıtımı yapmayı planlamaktayız” dedi.
Kesilen kurbanların nasıl değerlendirileceğini anlatan Müftü Akın, “Kesilen kurbanlar yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur’an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurtdışında kesilen kurbanlar ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan gönül coğrafyasındaki mazlum kardeşlerimize dağıtılacaktır” şeklinde konuştu.
YURT İÇİ 850 TL, YURT DIŞI 600 TL
Türkiye Diyayet Vakfı’nın belirlediği fiyatları açıklayan Müftü Galip Akın, “Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri yurtiçinde 850 TL, yurtdışında 600 TL olarak belirlenmiştir. Vekalet yoluyla yurt içinde ve yurt dışında kurban kestirecek olan vatandaşlarımız müftülüklerimize müracaat ederlerse makbuz karşılığında onlara yardımcı olacağız.
7 KITADA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ
Uygun şekilde kestiğimiz kurbanları ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarında, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla müracaat eden ülkelerden, bir Müslümanın selamına muhtaç kalan tecrit yerlerine 7 kıtada gerçek ihtiyaç sahiplerine Türkiye Diyanet Vakfı olarak ulaştırmayı hedeflemekteyiz. Bu noktada vekaleten kurban kesmek isteyene kardeşlerimizin il ve ilçe müftülüklerine müracaatı yeterlidir” dedi.
KURBAN GÖRMEDİĞİMİZ KARDEŞLERİMİZE UZATTIĞIMIZ BİR YARDIM ELİNE VESİLE OLACAKTIR
Öte yandan Kurban ibadeti hakkında bilgi veren Akın, “Kurban ibadeti toplumda kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ruhunu canlı tuttuğu gibi bayram yapamayanların bayram yapma sevincine ortak etmek ve sosyal adaletin gerçekleşmesine önemli derecede katkıda bulunmaktadır. Kurban sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil yer yüzündeki tüm kardeşlerimizi birbirine yakınlaştıracaktır. Kurban ibadeti Afrika’dan Asya’ya, uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya, adını bile hiç duymadığımız ve görmediğimiz kardeşlerimize uzattığımız bir yardım eline vesile olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °