Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz’dan Asgari Ücret Değerlendirmesi: Hiçbir Anlamı Kalmaz

Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz’dan Asgari Ücret Değerlendirmesi: Hiçbir Anlamı Kalmaz

ISPARTA 24.06.2023 23:58:00 0
Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz’dan Asgari Ücret Değerlendirmesi:  Hiçbir  Anlamı  Kalmaz

Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz, asgari ücrete yapılan % 34’lük zammın normal şartlarda işçiler için iyi bir rakam olduğunu belirterek; “Ancak, asgari ücret arttı diye iğneden ipliğe zam yapılırsa asgari ücrete yapılan zammın bir anlamı kalmayacak” dedi. 

Her asgari ücret artışında bazı kesimlerin fırsatçılık yaparak hemen ürünlerin fiyatlarını artırdığını ifade eden Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz, asgari ücrete yapılan zammı değerlendirdi.

Başkan Korkmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi 1 Ocak’ta net olarak 8 bin 506 lira olarak belirlenen 2023 yılı Asgari ücrete 1 Temmuz 2023 tarihinden geçerli olmak üzere % 34 oranında zam yapılarak net 11 bin 402 lira olarak belirlenmiştir. Diğer bir deyişle asgari ücret 2 bin 896 lira artırıldı. 

Bu tabiki yetmez. Ancak, normal şartlara göre yaklaşık 3 bin liralık artış yine de iyi bir rakam sayılır. Benim korkum ve endişem asgari ücrete yapılan zamdan çok, piyasadaki durum. Zira, her yıl asgari ücret arttı diye iğneden ipliğe zam yapılıyor ve bu da asgari ücret alan işçi kardeşlerimizi geçinme zorluğunu sokuyor. Çünkü, her şeye art ardına yapılan zamlar asgari ücrete yapılan zammın anlamını kaybetmesine neden oluyor” dedi. 

 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °