Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz’dan Asgari Ücret Açıklaması; Zam Yapmasınlar!

Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz’dan Asgari Ücret Açıklaması; Zam Yapmasınlar!

ISPARTA 22.12.2023 15:47:00 0
Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz’dan Asgari Ücret Açıklaması;  Zam  Yapmasınlar!

Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Osman Korkmaz, 2024’te geçerli olacak asgari ücretin ekonomideki gelişmeler de dikkate alınarak insana yakışır bir yaşam düzeyini sağlayacak şekilde tespit edilmesi gereğini belirterek; “Biz öyle afaki artış istemiyoruz. Asgari ücret artında iğdene ipliğe zam da yapmasınlar, asgari ücreti de artırmasınlar. Yoksa, artışın hiçbir anlamı kalmıyor” dedi. 

KORKMAZ; “ASGARİ ÜCRET İNSANCA

YAŞAMAYA YETECEK ÜCRET OLMALIDIR”

Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz, 1 Ocak 2024’te uygulanmaya başlayacak olan ve henüz açıklanmamış olan asgari ücret konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Korkmaz açıklamasında; “2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çağrısıyla 11 Aralık 2023 Pazartesi günü, ikinci toplantı ise 18 Aralık’ta gerçekleştirildi. Üçüncü toplantıda net rakamın açıklanacağını düşünüyoruz. 

“ASGARİ ÜCRETLİ AÇLIĞA

MAHKUM EDİLEMEZ”

Türk – İş olarak biz her zaman şunu söylüyoruz; Asgari ücret, işçi ve ailesinin günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre insanca yaşamasını mümkün kılacak, insanlık onuruyla bağdaşacak bir ücrettir. Bu yönüyle asgari ücret, insanın yaşaması ve varlığını sürdürebilmesi için gerekli olan asgari gelir kaynağıdır. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Anayasası’nın girişinde, “işçinin ve ailesinin yalnızca geçimini temin eden ücret, insanca yaşamaya yeterli bir ücret değildir. Hâlbuki işçinin insanca yaşaması için yeterli ücrete sahip olması gerekir” ifadesine yer verilmiştir. Üç İşçi Konfederasyonu “insan onuruna yaraşır bir asgari ücret” belirlenmesi taleplerini bir araya gelerek ortaklaştırmıştır. Özellikle sendikasız işçilerin önemli bir bölümünün temel sorunu olan asgari ücretin, belirlediğimiz ve savunduğumuz ilkeler doğrultusunda karara bağlanması büyük önem taşımaktadır. Ücretli çalışanların yarıya yakını asgari ücret ve civarında bir gelir elde etmektedir. Sosyal güvenlik primine esas ortalama kazanç da asgari ücretin biraz üzerindedir. Asgari ücret belirleme çalışmaları sadece ücretli kesimi değil toplumun tümünü yakından ve doğrudan ilgilendirmektedir.

“ZAM YAPMASINLAR!” 

Bilindiği gibi, asgari ücret artar artmaz iğneden ipliğe her şeye de zam yapılıyor. O zaman, asgari ücrete yapılan artışın hiçbir anlamı kalmıyor. Para, daha işçinin eline geçmeden eriyip gidiyor. Biz öyle afaki artış istemiyoruz. Dolayısıyla, her şeye zam da yapmasınlar, asgari ücreti de artırmasınlar o zaman” dedi. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °