Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz; Zam Kararından Memnun

Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz; Zam Kararından Memnun

ISPARTA 13.05.2023 17:24:00 0
Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz;  Zam Kararından Memnun

Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz, hükümetin kamu işçisine zam vermesiyle en düşük işçi maaşının 22 bin liraya yükseltilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İŞÇİ SENDİKALARI ZAM

KARARINDAN MEMNUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu işçisine refah payı dahil yüzde 45 zam yapıldığını açıkladı. En düşük kamu işçisi ücreti 15 ile 22 bin liraya yükseltildi. Türkiye’de 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imzalandı. İmza töreninde Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yer aldı.

BAŞKAN KORKMAZ; “EMEĞİ 

GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 

Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz, kamu işçisine verilen zammı değerlendirdi. Karar öncesi açıklamasında en düşük işçi maaşının 15 bin liraya yükseltilmesini talep ettiklerini ifade ederek; “Bana göre çok iyi bir oranda zam yapıldı. Ben, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

“HER ŞEYE AFAKİ YAP YAPILIM YİNE 

MAAŞLARIMIZIN ERİMESİNİ İSTEMİYORUZ” 

Geçim şartlarına göre Türk – İş talebi yerine getirilmiş oldu. Ancak seçimden sonra neler olacak bilmiyoruz. Eğer yine esnaf asgari ücrette olduğu gibi yine bu zamlardan sonra sattığı ürünlerin fiyatlarını afaki derecede artırırsa bu artışın bir değeri olmaz. Onun için fiyatların yükselmesini istemiyoruz ve bu konuda hükümetten etkili bir tedbir istiyoruz. Tek endişemiz seçimden sonra anlattığım bu nedenlerden dolayı maaşlarda erime olması” dedi.

 

 

 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °