Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Osman Korkmaz; Asgari Ücret Artışı, Pahalılık Karşısında Eriyip Gitmemeli!

Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Osman Korkmaz; Asgari Ücret Artışı, Pahalılık Karşısında Eriyip Gitmemeli!

ISPARTA 21.11.2022 23:28:00 0
Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Osman Korkmaz;  Asgari Ücret Artışı,  Pahalılık Karşısında  Eriyip Gitmemeli!

Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Osman Korkmaz, hayat pahalılığının ülkede hat safhaya ulaştığını belirterek, “1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak şekilde belirlenecek olan asgari ücret tutarı da bu ekonomik durum göz önüne alınarak belirlenmesi ve yapılacak asgari ücret artışı, pahalılık karşısında eriyip gitmemelidir” dedi.  

 

Enflasyonun yüksekliği ve hayat pahalılığı nedeniyle önümüzdeki yıl asgari ücretle ilgili beklentilerin yüksek olduğunu ifade eden Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Osman Korkmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi İşçi – emekçi kesimin asgari ücret artışları ile ilgili gündemi yakından takip etmektedir.

KORKMAZ; “ASGARİ ÜCRETTE CİDDİ BİR ARTIŞ

SAĞLANDI AMA PAHALILIK BU ARTIŞI BİTİRDİ”

Asgari ücretin tespiti önümüzdeki Aralık ayında yapılacak. Görüyoruz ki Cumhurbaşkanımız, Bakanımız, sivil toplum kuruluşları bu konuyu gündemlerinden düşürmüyorlar. Geçmişte bu konu bu kadar konuşulmazdı. Asgari ücretin gündemde bu kadar kalmasını sevindirici olarak yorumlarken, asıl sevindirici sonucu rakamlar açıklanınca görmek istiyoruz. Yakın dönemde asgari ücrette yüzde 50 civarında artış yaşandı. Türk-İş temsilcileri olarak buna çok sevinmiştik ama gördük ki para işçinin eline geçmeden % 25’i gitti. Yani asgari ücrette yine aynısı yaşanırsa, yılbaşında yapılacak olan artıştan hemen sonra işçinin eline geçen maaş erir giderse bunun sevinecek bir yanı kalmaz. Asgari ücret artar da hayat pahalılığı artmazsa faydasını görürüz. Geçmişle bugünü kıyasladığımızda kriz dönemlerinde iktidar da muhalefet de aynı çözüm yollarını gösterirlerdi. Şimdi ise iktidar ayrı bir çıkış yolu gösterirken, muhalefet ayrı bir çıkış yolu gösteriyor.  

“ASGARİ ÜCRET ARTIŞI PAHALILIK

KARŞISINDA ERİYİP GİTMEMELİ”

Ancak biz, Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonundan; ülkede yaşanan hayat pahalılığını dikkate alarak 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak şekilde belirlenecek olan asgari ücret tutarı da bu ekonomik durum göz önüne alınarak belirlenmesini ve tespit edilecek asgari ücretin yaşanan pahalılık karşısında eriyip gitmemesi talebinde bulunuyoruz” dedi.


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °