Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

TÜRK – İŞ İl Temsilcisi Osman Korkmaz’dan Asgari Ücret Değerlendirmesi; Yeni Zamlarla Alım Gücü Yine Düşecek

TÜRK – İŞ İl Temsilcisi Osman Korkmaz’dan Asgari Ücret Değerlendirmesi; Yeni Zamlarla Alım Gücü Yine Düşecek

ISPARTA 29.12.2023 23:55:00 0
TÜRK –  İŞ İl Temsilcisi Osman Korkmaz’dan Asgari Ücret Değerlendirmesi; Yeni Zamlarla Alım  Gücü Yine Düşecek

TÜRK – İŞ Isparta İl Temsilcisi Osman Korkmaz, yeni asgari ücretin rakamsal olarak iyi görünmekle birlikte yılbaşından sonra gelecek zamlarla alım gücünün yeniden düşeceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret 17 bin 2 lira olacak. Bu sonuçla beraber asgari ücret toplamda yüzde 49 oranında artmış olacak. 

BAŞKAN KORKMAZ; “BUGÜN İÇİN 

YÜKSEK GÖRÜNEBİLİR AMA…”

Asgari ücret zammını değerlendiren TÜRK – İŞ Isparta İl Temsilcisi Osman Korkmaz, dolar bazında artış görülmesine rağmen alım gücünde herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti. İl Temsilcisi Korkmaz; “Gönül isterdi ki işçi sınıfı, hükümet ve işveren tarafı ortak bir karar alabilseydi. Ancak öyle olmadı. Türk -İş karara şerh düşeceğini açıkladı. Bugün için 17 bin lira iyi bir rakam gibi görünebilir ama yılbaşından sonra iğneden ipliğe her şey zamlanacak ve zamlar başladığında alınan fark da erişmiş olacak” dedi.

“ALIM GÜCÜ YENİ ZAMLARLA 

BİRLİKTE YİNE DÜŞECEK”

Avrupa Birliği’nin Türkiye’de asgari ücretin 350 dolar civarında olmasını istediğini vurgulayan Başkan Korkmaz; “Yeni asgari ücrete itiraz merci yok. Asıl sıkıntı bu. Görüşmelerde hükümet taraf olmasaydı işveren ve işçi anlaşsaydı daha iyi olurdu. Rakamsal olarak iyi görünebilir ama 4 kişilik ailenin aylık masrafı 35 bin lira civarında. Bakın şimdi asgari ücret arttı diye her şeye yine zam gelecek ve yeni zamlarla birlikte alım gücü de düşecek. Ne anladık biz bu işten? Asgari ücretlinin Allah yardımcısı olsun” şeklinde konuştu. 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °