Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Türk Sağlık – Sen Meydanlara İniyor; Sorunlarımız Maskelenemez

Türk Sağlık – Sen Meydanlara İniyor; Sorunlarımız Maskelenemez

ISPARTA 2.09.2020 10:00:00 0
Türk Sağlık – Sen Meydanlara İniyor; 
Sorunlarımız
Maskelenemez
Türk Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Mümtaz Kamil Durak, 2 Eylül Çarşamba günü yani bugün akşamüzeri saat 18.00’de yaşadıkları sorunların haykırmak için eylem yapacaklarını bildirdi.

BAŞKAN DURAK; “SAĞLIK ÇALIŞANLARININ
SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”
Sağlık çalışanları salgınla kahramanca mücadeleye ederken çözülmeyen temel sorunları görmezden gelinen önemli talepleri nedeniyle oldukça üzgün, kırgın ve kızgın olduğunu ifade eden Türk Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Mümtaz Kamil Durak, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Mart 2020 ayı itibariyle ülkemizin içinden geçtiği zor şartlar, önceliğin sağlık sektörüne verilmesi gerekliliğini, sağlığın olmazsa olmaz 1. değer olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu zor şartlar altında Türkiye Kamu-Sen bütün iş kollarında olduğu gibi sağlık iş kolunda da Türk Sağlık Sen olarak çalışma alanlarında sağlık çalışanları ile beraber oldu. Pandemi münasebeti ile ortaya çıkan ilave sıkıntıları, mevcut sıkıntılara ilave ederek mücadelemize devam ettik.
“SORUMLULUĞUMUZUN GEREĞİNİ
YAPMAK İÇİN MEYDANLARDAYIZ”
İl bazında ve Türkiye genelinde anlık çözüm arayışlarında gerekeni yaparken, genel sıkıntıları, senelere sari sıkıntıları, beklentileri, vaatleri de gündemden düşürmedik. Bu bağlamda her türlü etkinlikten, girişimden, mücadeleden geri durmadık. Bundan sonra da durmayacağız. Ta ki hak, haklıya teslim edilinceye kadar.  Sonuna kadar sahada, Profesöründen hizmetlisine, sözleşmeli çalışanından 4 d daimi işçisi ile bir bütün olan sağlık çalışanlarının yanındayız. Verilen mücadelenin farkındayız. Biz de sorumluluğumuzun gereğini yapmak için meydanlardayız.
“BİRİKMİŞ SORUNLARIMIZI
DİLE GETİRECEĞİZ”
2 Eylül 2020 Çarşamba Türkiye genelinde meydanlarda olacağız. Birikmiş sıkıntıları yüksek sesle tekrar haykıracak, çözüm arayışımızı eş zamanlı olarak dile getireceğiz. Türk Sağlık Sen Genel Merkezi'nin yurt genelinde aldığı eylem kararına istinaden Isparta Valilik Makamı'na Isparta Şube Başkanlığı olarak bilgilendirme yazısı yazdık. Bu yazıda 2 Eylül Çarşamba saat 13.30 da Üniversite Hastanesi önünde, saat 16.00 da Şehir Hastanesi önünde sosyal mesafe ve diğer Covid 19 la mücadele tedbirleri alınarak basın açıklaması yapacağımızı, sahadaki sıkıntıları bir kez daha dile getireceğimizi ifade ettik.
“BUGÜN SAAT 18.00’DE BASIN
AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ”
Isparta Valilik Makamı'ndan gelen yazılı cevapta " Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun 13.06.2020 tarih ve 2020-56 sayılı kararında "İlimizde yapılması planlanan basın açıklamalarının, yalnızca parti/sendika/dernek/sivil toplum kuruluş binaları içerisinde veya önünde 50 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcıyla ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılabileceğine... " denildiğinden talebiniz uygun görülmemiştir. " denilmiştir.
“KATILIMLARINIZI BEKLİYORUZ”
Bu yüzden bahse konu olan basın açıklaması 2 Eylül 2020 saat 18.00 de Türk Sağlık Sen Isparta Şube Başkanlığı Halı Sarayı Kat:1 de yapılacaktır. Bu mücadelemize destek için basın açıklamamıza katılımlarınızı bekler saygılar sunarım” dedi.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °