Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Türk - İş'ten Hükümete Çağrı; Vazgeçin Bu YANLIŞTAN!

Türk - İş'ten Hükümete Çağrı; Vazgeçin Bu YANLIŞTAN!

ISPARTA 5.11.2020 13:54:00 0
Türk - İş
Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz, TBMM'de görüşülen esnek çalışma düzenlemesine karşı olduklarını bir kez daha yinelediklerini belirterek; “Bu düzenlemeyi TBMM'ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz, gelin bu yanlıştan vazgeçin” dedi.
 
Türk – İş Isparta Temsilcisi Osman Korkmaz ve Türk – İş’e bağlı Sendika Şube Başkanları ve üyeleri Mecliste görüşülen esnek çalışma düzenlemesine ilişkin kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdi.
TÜRK – İŞ ISPARTA
TEMSİLCİLİĞİNDEN
BASIN AÇIKLAMASI
Bugün saat 11.00’de Türk – İş İl Temsilciliğinin bulunduğu Mimar Sinan Caddesindeki Merkezinde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Türk – İş Isparta Temsilcisi ve Tes – İş Isparta Şubesi Başkanı Osman Korkmaz, mücadelede artık yalnız olmadıklarını vurgulayarak iki gün önce Hak-İş ve DİSK'le ortak bir açıklama yaptıklarını, "Esnek çalışmaya hayır" dediklerini ve Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda bir arada ve dayanışma içinde olunduğunu gösterdiklerini söyledi.
BAŞKAN KORKMAZ; “GELİN
BU YANLIŞTAN VAZGEÇİN”
Başkan Korkmaz konuşmasında; “Bu düzenlemeyi Türkiye Büyük Millet Meclisine getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz. Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vazgeçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın, vazgeçin ki emekçiler adlarınızı duyduğunda, yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin, vazgeçin ki, zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin. Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin.
“BU SALGIN DÖNEMİNDE EMEKÇİLERİ
Mİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?”
Sizin derdiniz gerçekten salgın koşullarında istihdamı artırmak mı? O zaman gelin, enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın. Gerçekten salgın döneminde emekçileri mi düşünüyorsunuz? O zaman onların istekleri dışında ücretsiz izine çıkarılmalarını engelleyin. Ücretsiz izine çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 lira ile yaşayabildiğini bir hayal edin. Hayal edin ki, yaptığınız yanlışların farkına varın” dedi.
“BU MÜCADELEMİZDEN
VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Başkan Korkmaz, bu akşam mesai çıkışında ülke genelinde alkışlarla bu paketi protesto ederek ilk mesajı vereceklerini ve mesajın alınacağını ümit ettiklerini söyledi. Korkmaz; “Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese göstereceğiz. Bu mücadele, çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir” açıklamasında bulundu.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °