Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Yahya Hakan Çelik; Hakkı Tutup Kaldırmaya Devam Edeceğiz!

Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Yahya Hakan Çelik; Hakkı Tutup Kaldırmaya Devam Edeceğiz!

ISPARTA 9.05.2022 14:27:00 0
Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Yahya Hakan Çelik;  
Hakkı Tutup
Kaldırmaya Devam 
Edeceğiz!
Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Yahya Hakan Çelik, dün olduğu gibi bundan sonra da; Türk Memurunun ekonomik, sosyal ve özlük hakları neredeyse orada olmaya devam edeceklerini belirterek; “Çünkü biz, çığ gibi büyümeye devam ederek, yetkiye yürüyen yüzbinlerden, kutlu mücadelemizde gücümüze güç katan Genel Merkezinden, tüm il, ilçe ve üniversite yöneticilerine, işyeri temsilcisinden üyesine kadar tüm cesur yüreklerden güç alıyoruz” dedi.
 
Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Yahya Hakan Çelik, üyelerinin hak ve hukukunu korumaya savunmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Çelik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Dediğimiz gibi; Bildiklerimizin dışında öğrenmeye, anlamaya sorgulamaya devam ediyoruz. Emin olunuz ki çabuk öğreniyoruz!.
Kimlerin ne olduğunu, ne yapmaya çalıştığını,  doyurulamayan pis nefisleri için kimlerin kamuyu nasıl hala tahakküm altına almaya çalıştığını,(Mekanları cennet olsun toprağa düşen şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi düşünmeyerek, devletimizin ve milletimizin ne hale düşürülmeye çalışıldığını anlayamayan milletçe güçlükle bertaraf ettiğimiz 15 Temmuz’dan hala ders almamış paralel yapı gibi davranan akıl tutulması yaşayanları) haktan, hukuktan, adaletten, "Devlet" terbiyesinden nasibini hiç almamış almaya da niyetleri olmayanların tutumlarını, gerek Mili Birliği gerek çalışma barışını bozarak  kurumsal uyumu ve verimliliği hiçe sayanları (çatır çatır kul hakkı yiyerek kişilere özel kafasına göre kanun ve mevzuat yorumlayanları, her şeyi oldu bittiye getirmeye çalışanları, emek ve alın teri, bilgi, donanım olmadan elde ettikleri makamları  kullanarak baskı ve zulümle yol almaya çalışanları ) ve bunlara çanak tutantarı...
Ama öğreteceğiz!.
Adamlığı, hakkı, adaleti, hukukun üstünlüğünü, yegane duruşun Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve dava arkadaşlarının kurduğu başında Cumhuriyet olan Türk Devletini baki ve Türk Milletini müreffeh kılmak olması gerektiğini, kendini kamunun üzerinde sanarak, kurumları babalarının çiftliği gibi görüp kendi çıkarları için kamunun her türlü imkanı kullanmaya çekinmeyen,  kafasına göre hareket eden şımarık zevatların adli ve idari nasıl hesap verebileceğinı!..
Kendimize gelelim!..
Kamuya yön veriyorum, kamuya hizmet ediyorum, politikacıyım, yöneticiyim, idareciyim,  Devletin memuruyum, kamu çalışanıyım, memleketin istiklâlini ve istikbalini düşünüyorum, bilimi temel alıp, eğitimi öğretimi en yukarıya taşıyarak vatan millet sevdalısı geleceğin imanlı ve inançlı nesillerini yetiştirme iddiasındayım diyen hiç kimse yukarıdaki olumsuzluklardan asla memnun olamayacaktır. Allah’tan korkan, kuldan utanan, ilahi adaletin tecellisine iman etmiş hiç kimse hoşnut kalamayacaktır. Bu nedenle yakın zamanda af ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerif ve akabinde ulaştığımız mübarek Ramazan Bayramı hürmetine, baştan ayağa kendimizi gözden geçirmemiz, manevi arınma, manevi yıkanma için el açmamız elzemdir. Unutulmasın ki, Yüce Allah kullarını ihmal değil, imtihan etmektedir. Allah’a sığınıp, rahmet ve bereketinden ümidi kesmeden nerede hata yaptığımızı, nerede eksik kaldığımızı, nerede boşluk bıraktığımızı, elbette niyet ve amellerimizi teferruatlı şekilde gözden geçirmeliyiz. Bu mübarek günler bunun için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Yarın Mahşer Günü’nde aklanabilmemiz ve birbirimizin yüzüne bakacak hal ve durumumuz olması için herkes manevi hazırlığını şimdiden yapmalıdır. Beşeri adaletten kaçmak mümkünse de, ilahi adaletten kurtulmak asla düşünülemeyecektir. Aziz Milletimizin, Türk-İslam Aleminin, tüm eğitim ve kamu çalışanlarımızın geçmiş Mübarek Ramazan Bayramını bir kez daha  en içten dileklerimizle kutluyor, hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyoruz.
 
Ayrıca başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere, tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın geçmiş anneler gününü de tekrar gönülden kutlarız.
Hangi kurumda hangi konumda kim olursa olsun; haksızlığa hukuksuzluğa sebep olanların adaleti hiçe sayanların asla peşini bırakmayacağız. Öncelikle bu dünyada hesap vermesi için ne gerekiyorsa yapacağız!..
Hakkı tutup kaldırmaya devam edeceğiz!.
Dün olduğu gibi bundan sonra da; Türk Memurunun ekonomik, sosyal ve özlük hakları neredeyse biz orada olacağız.
Kimden mi güç alıyoruz?..
Çığ gibi büyümeye devam ederek, yetkiye yürüyen yüzbinlerden!.
Bu bağlamda, kutlu mücadelemizde gücümüze güç katan Genel Merkezinden, tüm il, ilçe ve üniversite yöneticilerine, işyeri temsilcisinden üyesine tüm cesur yüreklere, memleket sevdalısı tüm ülkü erlerine, tüm gönül dostlarımıza tüm eğitim ve kamu çalışanlarımıza şükranlarımızı sunarız” dedi.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °