Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Y. Hakan Çelik; Eğitim Çalışanını Dikkate Almayan Bu Anlayışın Bir Parçası Olmamız Mümkün Değildir…

Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Y. Hakan Çelik; Eğitim Çalışanını Dikkate Almayan Bu Anlayışın Bir Parçası Olmamız Mümkün Değildir…

ISPARTA 1.02.2022 15:42:00 0
Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Y. Hakan Çelik; 
Eğitim Çalışanını Dikkate 
Almayan Bu Anlayışın Bir Parçası 
Olmamız Mümkün Değildir…
Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Yahya Hakan Çelik, bugün yapılan promosyon İhalesinde diğer il ve ilçelerdeki miktarlara göre son derece düşük olduğunu belirterek; “Eğitim çalışanını dikkate almayan bu anlayışın bir parçası olmamız mümkün değildir” dedi.
 
Beş Bankanın katıldığı ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen söz konusu ihalenin son olarak 3 yıllığına 9 bin 500 lira ile Yapı Kredi Bankasında kaldığını ifade eden Türk Eğitim – Sen Isparta Şube Başkanı Yahya Hakan Çelik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez Eğitim Çalışanları için yapılan promosyon ihalesine katılım sağladık. Elimizden geldiğince eğitim çalışanlarımızın hakkettiği promosyonu alması için sonuna kadar mücadele ettik. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şube Müdürü ve yetkili sendikaların ihale komisyonunda olduğu promosyon ihalesi daha önce hazırlanan ihale şartnamesine göre; tek banka kalan Yapı ve Kredi Bankası 3 yıllık son teklif peşin 9500 TL vermiştir.  Değerlendirme süreci devam etmektedir.
 
Türk Eğitim-Sen Isparta Şubesi olarak bizler, farklı kurumlara, üye sayısına bakılmaksızın gösterilen  bonkörlüğün, personel sayısı ve hareketliliğin   en yoğun yaşandığı Milli Eğitim camiasına gösterilen bu cimriliğin sebebini anlamakta güçlük çekiyoruz. Kredi kartı ve banka kredisi vermek için kapılarımızı aşındıranlar bilmelidirler ki, bu davranışı ne eğitim çalışanları ne de eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisi olan Isparta Türk Eğitim-Sen unutmayacaktır.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekeni yapmalı gerekirse bu ihaleyi fesh ederek bütün paydaşlarıyla görüşerek eğitim çalışanlarını daha çok mutlu edecek yeni bir şartname ile yeni bir ihaleye çıkmalıdır ki eğitim çalışanlarına kimse bir daha bu muameleyi reva görmesin.
 
Bugün yapılan ve ihale hazırlık aşamasında olmadığımız promosyon ihalesi diğer il ve ilçelerdeki miktarlara göre son derece düşük seyretmiş ve sonuçlanmıştır. Bu aşamada tek yapılacak iş ihalenin iptalidir. Eğitim çalışanının dikkate almayan bu anlayışın bir parçası olmamız mümkün değildir” dedi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °